IFC bezoekt oude bekende Nuenen

tekst: Cees van Heeren

In de voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen gaat IFC op bezoek bij een oude bekende Nuenen. In het seizoen 2009-2010 troffen beide ploegen immers elkaar al eerder. IFC is daarbij nog niet (helemaal) zeker van klassenbehoud in de hoofdklasse Immers in het jaar 2017 zijn in totaal slechts 12 wedstrijdpunten verzameld en de laatste vijf wedstrijden leverden slechts 1 schamel puntje op. Het wel allang veilige Nuenen presteert in het jaar 2017 in competitieverband ook vel minder dan in de eerste seizoenshelft.
Gezien de belangen zal IFC in ieder geval zelf vol aan de bak moeten, gezien de stand op de ranglijst.

Dit seizoen:

Net als IFC kwam ook Nuenen vorig seizoen uit in een eerste klasse (1C) en werd daarin kampioen. Er werden 56 punten behaald met een doelsaldo van 70-47.
Momenteel neemt de ploeg van de voor amateur  trainer van het jaar genomineerde Miquel  van der Dungen de 5e plaats in de stand in. In de door hen 27 gespeelde wedstrijden behaalden zij 43 punten door middel van 13 overwinningen en 5 gelijke spelen. Tien wedstrijden leverden derhalve geen punten op. Het doelsaldo met 52 voor en 47 tegen is positief.
Thuis behaalden ze 23 van de 43 punten. Op het eigen veld werd vier maal verloren (van Chevremont, DESO, Gemert en Groene Ster).
Na een 2e plaats in de eerste periode, een 7e in de tweede periode wordt momenteel in de derde periode een meer bescheiden 11e plaats ingenomen.
Afgelopen dinsdagavond is Nuenen in de halve finale van het KNVB bekertoernooi van Zuid 1 na stafschoppen uitgeschakeld door het in de 2e klasse uitkomende BVV. Na een 3-1 voorsprong (doelpunten Sijbers, Marceli en Verkuyl) eindigde de wedstrijd in 3-3. Voorheen had Nuenen uitgeschakeld: EMK, Oirschot Voorruit, Groot Ammers, Unitas (dat IFC in de 2e ronde uitschakelde), en Bladella.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde Nuenen twaalf competitiewedstrijden, waarin slechts 11 punten werden verzameld. Daarbij werd in februari thuis gewonnen van Halsteren, in maart bij DOSKO en op 8 april bij Gemert (1-3).
Aanvaller Yevghenny Marceli, die in het volgend seizoen gaat uitkomen in de 3e divisie voor OJC Rosmalen is teamtopscorer met 9 treffers. Middenvelder Jamey Raas is goed voor 8 treffers en mede aanvaller Abdul Salam Bangura (7 treffers) verkast volgend seizoen naar O.S.S. 1920.

Historie:
IFC en Nuenen speelden in het seizoen 2009/2010 in competitieverband tegen elkaar, toen in de eerste klasse. Beide duels eindigden toen  in een Ambachtse overwinning. In Nuenen werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt Danny Slingerland. In april 2010 won IFC op het eigen Sportpark Schildman met liefst 5-1.
Op 27 november jl. troffen beide teams elkaar in H.I. Ambacht. Na de rust ontbrandde de wedstrijd volledig en Nuenen won met 1-5. De Ambachtse gelijkmaker was van Akin Arslan. Voor Nuenen scoorden Marceli, Bangura, Raas 2x en van Van Malten.

Waar te zien:
IFC zal zich via het behalen van één of drie punten definitief kunnen verzekeren van klassenbehoud in de hoofdklasse. Thuisploeg Nuenen is in competitieverband in het jaar 2017 ook niet echt op dreef, maar heeft zich wel allang verzekerd van een nieuw seizoen uitkomen in de hoofdklasse. Verder staat voor hen alleen prestige en natuurlijk een wedstrijdpremie op het spel.
Het belooft voor met name de Ambachtse supporters een spannende wedstrijd worden.
Beide ploegen hebben geen  geschorste spelers.
De wedstrijd op Sportpark De Oude Landen aan de Pastoorsmast 14 te 5673 TD Nuenen begint zondag 29 april 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen uit Venray om 14.30 uur.

Tot Ziens!