IFC bezoekt RKSV Nuenen

Tekst: Cees van Heeren

Als koning winter een verassing met sneeuw achterwege laat, speelt IFC komende zondag 18 maart een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Virgil Breetveld bezoekt dan de RKSV Nuenen uit de gelijknamige plaats. Nuenen staat in de stand één plaats boven IFC met twee punten meer, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Bij een overwinning klimt IFC dus boven de tegenstander in de stand en houdt daarmee de afstand tot de bedreigde plaatsen minimaal in stand.

De Tegenstander RKSV Nuenen:
De RKSV Nuenen is opgericht op 15 mei 1922 en is een vereniging met ongeveer 1.400 leden. Met ingang van het seizoen 2006/2007 komt het eerste elftal minimaal uit in de eerste klasse. In totaal spelen ze daarbij thans voor het zesde seizoen in de hoofdklasse.
De vereniging kent ook meerdere spelers, die later het betaalde voetbal hebben gehaald. De bekendste is waarschijnlijk Stef Nijland (Groningen, PSV en PEC Zwolle).
Het vorige seizoen kende Nuenen een goede competitiestart en eindigde uiteindelijk op de zesde plaats in de hoofdklasse eindstand met 45 punten en een doelsaldo van 57 voor en 54 tegen.

Dit Seizoen:
Door de behaalde periodetitel kwam Nuenen uit in de voorronde van de KNVB beker. Daarin bleek het in de zaterdag derde divisie uitkomende Capelle duidelijk te sterk met 6-0.
In het district bekertoernooi van Zuid 1 werden ze in de vierde ronde uitgeschakeld door Uno Animo (na eerdere winst tegen Geldrop en RWB).
In de competitie neemt de ploeg van de vertrekkende trainer Miquel van den Dungen momenteel de achtste plaats in met 29 punten uit 20 wedstrijden, waarbij zowel negen maal gewonnen als verloren werd. Het doelsaldo met 34 doelpunten voor en 40 tegen is negatief.
Veruit de meeste punten werden op het eigen kunstgras in Nuenen behaald, namelijk 19. In de 10 thuis gespeelde wedstrijden werd drie keer verloren (BVC´12, Jong FC Den Bosch en Vlissingen) en zes keer gewonnen (EHC, Gemert, GOES, Groene Ster, Meerssen en UDI´19).
Afgelopen zondag werd de uitwedstrijd bij Vlissingen uitgesteld. De laatste twee gespeelde wedstrijden leverde voor de Brabanders echter de volle zes punten op.
Wat betreft de doelpunten is Nuenen behoorlijk afhankelijk van Thom van de Donk. Hij maakte al liefst 18 doelpunten en is daarmee ook topscorer van deze zondag hoofdklasse.

Eerste ontmoeting:
Op de derde speeldag, 17 september 2017, kwam Nuenen toen als puntloze ploeg naar Sportpark Schildman. De wedstrijd eindigde in redelijk gemakkelijke 4-0 overwinning voor IFC na een 1-0 ruststand door doelpunten van Jeremey Hensen, Danny Slingerland, Ozan Cimen en Nico Ramos.

Historie:
IFC en Nuenen speelden in het seizoen 2009/2010 in competitieverband tegen elkaar, toen in de eerste klasse. Beide duels eindigden toen in een Ambachtse overwinning. In Nuenen werd met 0-1 gewonnen. In het afgelopen seizoen op 30 april 2017 eindigde de wedstrijd in Nuenen in een 1-1 gelijkspel met als doelpuntenmaker in de blessuretijd van de tweede helft voor IFC de naar VVGZ vertrokken Spencer Salomao.

Waar te zien:
Waar IFC momenteel geen geschorste speler kent, dient Nuenen Max Verkuijl te missen in deze wedstrijd. IFC zal zondag een goed resultaat willen boeken om verdere stappen richting handhaving te zetten, maar Nuenen zal ongetwijfeld zelf ook de punten willen pakken. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden met hopelijk veel steun van supporters!

De wedstrijd op Sportpark De Oude Landen aan de Pastoorsmast 14 te 5673 TD Nuenen begint zondag 18 maart 2018 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter A.J.F. Midden uit Heteren om 14.30 uur.

Tot Ziens!