IFC bezoekt stabiele eerste klasser SJC

logoAfgelopen zondag boekte IFC wederom een overwinning en begon daarmee gelijk goed aan de tweede periode. De eerste periode zagen de Ambachters helaas aan hun neus voorbijgaan door toedoen van Boshuizen. Hoewel er nog acht wedstrijden te spelen zijn, zal IFC dolgraag de tweede periode willen winnen. De Ambachters spelen daarvoor komende zondag allereerst tegen een vrij onbekende tegenstander: SJC uit Noordwijk. Welke ploeg overigens al ingaande het seizoen 2008-2009 onafgebroken in de eerste klasse uitkomt. Van een stabiele eerste klasse ploeg kan dan ook gesproken worden. De in september 1920 door kapelaan S. Braakman opgerichte Sint Jeroen´s Club (SJC) kent momenteel 13 seniorenteams, 32 jeugdteams en 7 vrouwen- of meisjesteams.

Vorige seizoenen:
Zoals gezegd speelt SJC ingaande het seizoen 2008-2009 onafgebroken in de zondag eerste klasse. De beste prestatie werd geleverd in het seizoen 2010-2011 toen de 2e plaats in de eindstand werd bereikt. In het afgelopen seizoen kwam SJC in de meer op Noord-Holland gerichte eerste klasse A uit. Hierin eindigde het met 36 punten en een doelsaldo van 63 voor en 63 tegen op de vijfde plaats.

Dit Seizoen
Net als alle andere ploegen is SJC het officiële seizoen gestart met bekerwedstrijden. In de poulefase viel daarbij gelijk het doek. In een poule met EDO, Noordwijk en VSV was de 1-0 overwinning op de laatste genoemde ploeg onvoldoende om verder te bekeren.
In de eigen competitie 1B werden tot op heden in negen wedstrijden 15 punten behaald door middel van vier overwinningen en drie gelijke spelen. Het doelsaldo is ronduit positief met 21 treffers voor en 10 doelpunten tegen. Hierdoor neemt men de vijfde plaats in de competitiestand momenteel in. In thuiswedstrijden werden zeven van de punten behaald. Op de eerste speeldag werd verloren van Boshuizen (1-2), daarna gewonnen van SVDPW (3-1) en Olympia (5-0) en gelijkgespeeld tegen Zwervers.

Selectie:
De selectie staat voor het tweede seizoen onder leiding van trainer Kees Zethof.
De aanvallers Dandy Steenvoorden en Jordy Groot maakten tot op heden 5 competitietreffers.

Historie:
SJC en IFC kwamen elkaar voor zover bekend nog nooit in een officiële KNVB wedstrijd tegen.

Waar te zien:
De wedstrijd op het Gemeentelijk Sportpark SJC aan de Lageweg 6 te 2201 TV Noordwijk op zondag 15 november 2015 onder leiding van scheidsrechter B. Erkens begint om 14.00 uur.

Tot Ziens!