IFC bezorgt Oranje Wit zijn eerste verliespartij

In de topwedstrijd van de 2e klasse F tegen IFC leed het tot dan toe ongeslagen Oranje Wit een 0-1 nederlaag. Matchwinnaar in het duel werd verdediger Tim Willemstijn die na 68 minuten doel trof. Dit in een partij waarbij een gelijkspel waarschijnlijk een betere weergave van de wedstrijd zou zijn geweest.

Na afloop sprak uw verslaggever kort met de matchwinnaar ´Meestal scoor ik alleen met een kopbal uit een corner of een vrije trap. Maar nu was ik mee naar voren geslopen bij een aanval en kreeg de bal op een presenteerblaadje terwijl ik redelijk vrij stond en doeltreffend kon uithalen. Mijn eerste doelpunt in de competitie dit seizoen en een heel belangrijke.´
Ook keeper Jeroen de Veij was met het gehele team blij met de overwinning en vond het helemaal mooi, dat hij ze voor de tweede keer achter elkaar verdedigend de nul hielden.
Trainer Bjorn Vlasblom van Oranje Wit. ´Ik vond het qua niveau geen echte topwedstrijd, ook van onze kant niet. IFC had zich aangepast en dat vind ik dus wel een compliment voor mijn team. Echter hierop konden wij geen goed antwoord vinden. Dit was onze minste wedstrijd in de competitie, eigenlijk een min of meer offday.

Trainer/coach Ron Timmers van IFC kon wegens blessures niet beschikken over Danny Slingerland, Noah de Neijs en Sean Verburg. Centrale verdediger Mark Zwang keerde terug in de basis.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet volledig, maar IFC speelde wel aanvallender, waardoor keeper Harmans ook tot twee maal aan toe handelend moest optreden om een achterstand te voorkomen. Eerst stoomde Oussama el Hajouti op langs de zijlijn en gaf vanaf de achterlijn terug op zijn broer Achraf el Hajouti, die zijn uithaal dus gestopt zag worden. Nog geen vijf minuten later werd dezelfde El Hajouti bediend door Perry van Eijken. De bal leek bij de korte hoek tegen het net te belanden doch de lange doelman Harmans kreeg nog net op tijd zijn vuist tegen het speeltuig.
Na een half uur spelen kwamen met Michael Slingerland als diepe spits en Ties van Aggelen twee nieuwe aanvallende spelers bij IFC in het veld voor de moegestreden El Bannasri en Vos.
Nog geen twee minuten nadat een kopbal van Bouchrit uit een corner rakelings naast het IFC doel verdween, viel aan de andere kant wel het doelpunt. Na een aanval over hun rechterkant opgezet door Nick de Veij en Tom van Oorschot werd de mee naar voren geslopen centrale verdediger Tim Wilemstijn gevonden, die doeltreffend uithaalde voor de 0-1 tussenstand.
Vrij snel hierna ging Oranje Wit achterin met drie man in plaats van vier spelen, om zodoende meer druk naar voren te geven. Een doelpunt Mike Langerak voor Oranje Wit werd vervolgens wegens buitenspel afgekeurd.
In de slotfase en met name in de bijna 11 minuten toegekende blessuretijd gebeurde heel veel. De spits Michael Slingerland van IFC haalde een bal bij de paal voor de doellijn weg en bij een toegekende vrije trap kreeg Perry van Eijken wegens opmerkingen tegen de arbiter binnen 10 seconden tijd twee keer een gele kaart te zien en moest het veld dus verlaten en IFC dus verder met 10 man. De vrije trap van Haddouty leverde overigens geen doelpunt op, omdat keeper De Veij prima reageerde net zoals op een schot even later van de ingevallen Huijgen. Nadat een doelpunt wegens het aanvallen van de dezelfde De Veij was afgekeurd moest even later ook Oranje Wit met 10 man verder toen Tilahun Tefera een overtreding maakte op de doorgebroken Michael Slingerland.
In de absolute slotfase ging ook keeper Harmans voor de thuisploeg mee naar voren en uit een dood spelmoment ging de bal voor de derde keer in deze wedstrijd in het doel van IFC. Maar ook deze keer gaf de arbiter geen fiat aan de treffer, hoewel het daar even wel naar leek door het wijzen naar het midden, wegens het aanvallen van de doelman door de keeper.

Zo behaalde IFC zijn tweede overwinning achter elkaar met een 1-0 uitslag en leed Oranje Wit dus zijn eerste competitie nederlaag van dit seizoen na zes overwinningen op een rij. IFC klimt in de stand naar de derde plaats op vijf punten achterstand op hetzelfde Oranje Wit. Hierbij heeft IFC wel één wedstrijd minder gespeeld.
Volgende week zaterdag 18 november speelt IFC een thuiswedstrijd tegen de nummer vier in de stand De Alblas.

Oranje Wit – IFC: 0-1 (0-0)
68. 0-1 Tim Willemstijn
opm. scheidsrechter Martin de Witte, die rustig leidde, gaf naast de genoemde 2 rode kaarten ook nog geel aan Iwan Abrahamse, Achraf Bouchrit, Elias Haddouty, Mike Langerak (allen Oranje Wit) en Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn en Nick de Veij (allen IFC).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Mark Zwang (57. Jayson van der Linden), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri (60. Ties van Aggelen), Bobby Vos (60. Michael Slingerland) en Ramon van der Wal.