IFC blijft in 2018 ongeslagen na winst op Juliana´31

tekst Cees van Heeren

Ook in de vierde competitiewedstrijd in het jaar 2018 is IFC ongeslagen gebleven. Een benutte penalty door aanvoerder Danny Slingerland was goed voor een 1-0 overwinning op Juliana´31.

Trainer Virgil Breetveld van IFC kon niet beschikken over de geschorste Nico Ramos. Ook kon hij geen beroep doen op de geblesseerde Stephen Emelina en de zieke Perry van Eijken. Deze laatste zal overigens ook volgend seizoen voor IFC uitkomen. Junior Rik Leijsen was aan de selectie toegevoegd.
Bij de tegenstander uit Malden van de sympathieke trainer Remko Bicentini ontbrak wegens een schorsing team topscorer Stefan de Jong.

Zeker in de eerste helft zakten de gasten in op de eigen helft, waardoor beide ploegen wel veel strijdlust toonden, maar ook weinig gevaar konden creëren. De eerste mogelijkheid was voor IFC toen Edison Warner een goede interceptie had op het middenveld en vervolgens doorliep en afpaste op Billy Nzojyibwami. Deze produceerde echter slechts een slap schot, dat de doelman niet voor problemen stelde. Feitelijk hadden in de eerste helft beide ploegen één kans om tot scoren te komen gehad. Na een aanval over de linkerkant was het Rossen van Juliana´31 die de bal inkopte. Met een katachtige reflex voorkwam IFC keeper Davey van Pelt een tegentreffer. Een goede vijf minuten later werd Achraf el Hajouti vastgehouden en mocht Danny Slingerland een vrije tap nemen op 20 meter van het doel. Doelman De Kluis verwerkte de ingeschoten bal echter in corner. De brilstand bij de rust was niet onlogisch.

Ook in de tweede helft konden beide ploegen weinig echt doelgevaar creëren. In de aanvangsfase bediende de sterk spelende Marco Bouwman aan de rechterkant Jeremey Hensen, maar diens doelpoging verdween voorlangs het doel in een doeltrap. In de 66e minuut werd Danny Slingerland weggestuurd de 16 meter zone in en de uitgelopen doelman torpedeerde hem. De terecht toegekende penalty werd door aanvoerder Slingerland (zie foto) zelf benut 1-0. Al zijn negende competitietreffer van dit seizoen.
In het resterende deel van de tweede helft was keeper Davey van Pelt van IFC attent op een poging in de korte hoek om zo de gelijkmaker te voorkomen. Ook IFC scoorde niet meer, hoewel een goed schot van weer Danny Slingerland tegen de lat een beter lot had verdiend.

Door deze overwinning blijft de ploeg van trainer Virgil Breetveld stevig in de middenmoot staan. Hoewel op doelsaldo de negende plaats wordt ingenomen, bedraagt de achterstand op de ploegen die qua punten de derde plaats innemen slechts luttele drie punten.

Morgen dinsdag 20 februari speelt IFC in de achtste finale van het bekertoernooi om 20.00 uur in Wouw tegen het plaatselijke Cluzona, dat uitkomt in de zondag tweede klasse, waarin het momenteel op een vierde plaats staat.
Op zondag 25 februari volgt dan de volgende competitiewedstrijd. IFC dient dan om 14.00 uur aan te treden in Uden bij het op de tiende plaats staande UDI´19.

IFC – Juliana´31: 1-0 (0-0).
66. 1-0 Danny Slingerland.
Bijz.: Scheidsrechter R.G.C.M. Schul uit Leidschendam bijgestaan door dhr. T. Nagtegaal (Etten-Leur) en dhr. H.J. van Boxtel (Tilburg) gaf drie gele kaarten aan De Kluis, Van Beek en Niland (allen spelers van Juliana´31).
De spelers van IFC: Davey van Pelt; Damiano Vaudo, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Billy Nzojyibwami (64. Noël Goossens), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Marco Bouwman en Jeremey Hensen (88. Marwin Richard).