IFC blijft ook in derde wedstrijd zonder punten

Ook in de derde wedstrijd van de competitie is IFC zonder punten gebleven. Koploper Baronie trok onlangs een waar bombardement op hun doel in de slotfase, de verkregen voorsprong met veel geluk met 2-3 over de streep.
Trainer Virgil Breetveld kon in deze wedstrijd naast de geschorste Perry van Eijken, wegens droeve familie omstandigheden ook niet beschikken over Nico Ramos. Edison Warner en Achraf el Hajouti maakten voor het eerst dit seizoen mede daardoor hun opwachting in de basis.

IFC pakte vanaf de start, voor de ogen van zo´n 150 toeschouwers, eigenlijk het initiatief. Maar na 15 minuten spelen was er een goede kans voor de gasten. Een kopbal na een corner kon gelukkig van de lijn gehaald worden. Iets over halfweg de eerste helft zette IFC aan. Back Edison Warner slalomde langs Bredase verdedigers en zijn schot kon met moeite gekeerd worden door de doelman. Nog geen minuut later mocht aanvoerder Danny Slingerland een vrije trap net buiten de zestien nemen doch de vuisten van de doelman brachten redding en niet veel later zag dezelfde speler een poging naast het doel verdwijnen. Het was dan ook geheel tegen de verhouding in, dat Baronie juist wel scoorde. Een vrije trap van Mohammad en bij de 2e paal plaatste de lange De Boer zijn hoofd succesvol tegen de bal 0-1. Enkele minuten later viel al de gelijkmaker. Een scherpe voorzet van Joey Grootenboer en de bal werd door Biekman tegen zijn ploeggenoot Vermeulen aangeschoten en caramboleerde vervolgens tegen het net 1-1. Vlak voor het rustsignaal kreeg IFC echter met een dubbele opdoffer te maken. Het was Tjien-Fooh die door het centrum liep en de bal langs onze keeper Davey van Pelt plaatste 1-2. Niet veel later een corner voor de gasten en de door Mohammad genomen bal belandde op het hoofd van Veldhof, die raak knikte 1-3.
Na de rust gebeurde er aanvankelijk niet zo veel voor één van beide doelen. De ploeg uit Breda claimde enkele malen tevergeefs een penalty wegens vermeende overtredingen of handsballen, maar scheidsrechte Jensch ging daarin resoluut niet in mee. Bij IFC werden door trainer Breetveld met Noël Goossens (25e officiële optreden voor IFC) en later Mohammad el Bannasri twee verse aanvallers ingebracht. Hoewel de gasten nog een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zagen worden en dus hadden verzuimd de wedstrijd voortijdig te beslissen, moest hun bank de slotfase met samengeknepen billen aanzien.
IFC gooide namelijk in de slotfase en de ruim bemeten doch terecht toegekende zeven minuten blessuretijd alle schroom van zich af en zette aan voor een slotoffensief. Een verre ingooi van Edison Warner werd verlengd door Goossens en Stephen Emelina in zijn 75e officiële KNVB wedstrijd voor de Ambachters werkte de bal over de lijn 2-3. Wat volgde was een waar bombardement richting het Bredase doel. Everon Pisas knalde op de paal, doelman van Oorschot redde op een schot van Goossens en Emelina raakte in geheel vrije positie slechts de buitenkant van de paal. Omdat ook een schot van Slingerland vanaf 20 meter over het doel zeilde eindigde de wedstrijd in een onnodige 2-3 nederlaag voor IFC.

Baronie, dat volgens eigen zeggen niet één van haar beste wedstrijden had gespeeld blijft, koploper in de hoofdklasse B.
Hoewel IFC ook in deze wedstrijd in fasen weer minimaal gelijkwaardig was aan de tegenstander en ook kansen wist te creëren blijft het wel op de laatste plaats in de stand staan. Drie wedstrijden achter elkaar verliezen is op zijn zachtst gezegd geen lekkere start. Er wel zijn nog 27 wedstrijden te spelen, dus nog genoeg wedstrijden om punten te gaan pakken, maar het dient uiteraard niet te lang te gaan duren. Als wij op grond van scorebord journalistiek kijken zijn de slechts vier gemaakte doelpunten nog niet eens zo bijzonder laag (immers het wel 3x gewonnen hebbende Halsteren heeft ook maar 4 doelpunten gescoord). Het hoge aantal tegendoelpunten van 11 baart echter het meeste zorgen. Immers van alle 64 hoofdklassers heeft momenteel alleen Papendorp meer tegen doelpunten. Met andere woorden IFC dient in ieder geval meedogenlozer te gaan verdedigen. Volgende week zondag 23 september speelt IFC om 14.30 uur uit bij het vier punten meer tellende RKAVV in Leidschendam.

IFC – Baronie: 2-3 (1-3).
30. 0-1 Niels de Boer, 33. 1-1 David Vermeulen (own goal), 43. 1-2 Jason Tjien-Fooh, 45. 1-3 Aart Veldhof en 86. 2-3 Stephen Emelina.
Opm. scheidsrechter J. Jensch uit Almere bijgestaan door Dhr. S. Weeda en Dhr. J. Langenberg gaf gele kaarten aan Warner (IFC) en aan Wirix, Mekkaoui en Tjien-Fooh (allen Baronie).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Edison Warner, Everon Pisas, Marcello Gomes de Veiga (69. Noël Goosens), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti, Juthlen Castillo (77. Mohamed el Bannasri) en Joey Grootnboer.

Tekst: Cees van Heeren