IFC blijft steken op een doelpuntloos gelijkspel

tekst Cees van Heeren
foto´s Henk Snippe

IFC kwam in het achtste competitieduel in de hoofdklasse niet verder dan een doelpuntloos gelijk spel op bezoek bij EHC in Hoensbroek.  Het gelijke spel in deze verre uitwedstrijd was onverdiend. Immers zowel in de eerste als in de tweede helft was IFC de bovenliggende partij, het drong niet alleen meer dan het dubbele aantal corners af, maar creëerde bovenal wel tien kansen en mogelijkheden om het overwicht ook op het scorebord tot uiting te brengen.

Trainer Virgil Breetveld gaf in de aanval de voorkeur aan Nico Ramos boven Haris Hasanovic. Bijna een maand gelden was het de laatste keer, dat deze ervaren speler in de basis mocht beginnen.
Dit betekende ook, dat aanvoerder Ronnie Nouwen zijn 100e officiële KNVB wedstrijd speelde met ingang van het seizoen 2014-2015. In het seizoen 2013-2014 kwam deze middenvelder overigens voor het eerst uit voor IFC. In dat seizoen speelde IFC naast 26 competitiewedstrijden ook nog zeven bekerwedstrijden, dus zal hij inmiddels maximaal 133 wedstrijden achter zijn naam hebben staan.

Dat het zondag voetbal weinig toeschouwers trekt, bleek ook wel in Hoensbroek. Ongeveer 80 toeschouwers waren namelijk op de wedstrijd afgekomen.
Al snel in de wedstrijd bleek IFC met druk naar voren spelend de bovenliggende partij. Zo hadden in de eerste tien minuten al Danny Slingerland en Stephen Emelina schietmogelijkheden doch hun vizier stond niet scherp afgesteld. In het verdere verloop van de eerste helft had de goede doelman Van Eijk van de Limburgers enkele goede safes nodig om Perry van Eijken, Michael Potkamp en Nico Ramos van een verdiende voorsprong af te houden. Aan de andere kant trachtte de thuisclub via counters succes te boeken. Na een corner was Kok voor hun met een kopbal nog het dichtst bij succes.

Ook in de tweede helft veranderde in het spelbeeld weinig en enkele keren leek EHC rijp voor een tegendoelpunt. Echter IFC had en bleef weinig geluk houden met de afronding. Ook het inbrengen van de lange mannen Noel Goossens en Marwin Richard bracht niet het gehoopte succes. Aan de andere kant bleven de counters vooral met de snelle Mahmoud niet van gevaar ontbloot. Wederom speelde de van een tweede klasser afkomstige Marco Bouwman verdedigend een puike partij.

Zo eindigde de zeker niet onaardige wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Hoewel dit het 15e gelijke spel was voor IFC in zijn hoofdklasse geschiedenis, was het daarin pas de derde wedstrijd waarin het scorebord niet gebruikt hoefde te worden.

Na afloop toonde trainer Breetveld uiteraard zijn teleurstelling, dat er wederom geen verdiende driepunter was behaald. Zoveel kansen en mogelijkheden, een tegenstander kapot spelen en toch geen driepunten pakken, zo zonde. De komende week zullen we maar eens gaan trainen op afronden verzuchtte hij. Immers op het veldspel heb ik weinig of niets op aan te merken.

Door deze teleurstellende uitslag, zakte IFC op de ranglijst naar de zevende plaats. Dit overigens met slechts drie punten achterstand op de nummer twee in de stand Groene Ster.

Verslag regionale krant (klik op afbeelding voor vergroting)

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 29 oktober a.s. ontvangt IFC op zijn eigen veld om 14.00 uur koploper Gemert, dat zes punten meer heeft dan de Ambachters.

EHC/Heuts – IFC: 0-0 (0-0).

Bijz.: scheidsrechter R. Punt uit Amsterdam leidde soeverein bijgestaan door dhr. G. Francees en dhr. M. Klaare, maar was toch genoodzaakt in de slotfase een gele kaart te trekken voor een speler van EHC.

De opstelling van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos (70. Noel Goossens), Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland (88. Achraf el Hajouti), Michael Potkamp (83. Marwin Richard), Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman en Jeremey Hensen.