IFC boekt eenvoudige zege bij Rhoon

Bij het op de 10e plaats staande Rhoon boekte IFC een volgende eenvoudige zege. De 0-5 overwinning was al de 15e competitiezege van dit seizoen en voor de 10e maal werd verdedigend de nul gehouden. In de stand blijft de voorsprong van IFC liefst 14 punten op de nummer twee.

Bij het team van IFC trainer Ron Timmers keerde Mitchel Ott terug in de basis in plaats van de afwezige Michael Slingerland. Verder stonden de gebruikelijke spelers opgesteld. In het team van Rhoon was hun teamtopscorer en ervaren aanvaller Ricardo Merrelaar weer fit om te kunnen starten.

Onder een aangename zon was het Mitchel Ott die binnen drie minuten na het eerste fluitsignaal voor de eerste treffer van de middag zorgde. In het vervolg van de eerste helft zocht IFC geduldig naar openingen in de geconcentreerd spelende verdediging van Rhoon. Op slag van het rustsignaal was het Tom van Oorschot die de bal uit een voorzet van Nick de Veij achter zijn standbeen langs binnen werkte 0-2. Zo´n tien minuten in de 2e helft was na een voorzet van Achraf el Hajouti de kopbal van Nick de Veij doelman Oster te machtig 0-3. Het 90ste competitie doelpunt van de Ambachters. Een viertal minuten later zocht en vond topscorer Yoeri Rombouts de verre hoek. In de 65e minuut liep de score verder op tot de 0-5 eindstand door het tweede doelpunt deze middag van Nick de Veij. Hierna kwamen alle veldwisselspelers bij IFC uiteraard in het veld waaronder Robin Benningshof, die eerder op de dag nog een wedstrijd in het vierde elftal had gespeeld. Scheidsrechter Bel uit Heukelom kon zijn kaarten in de sportieve wedstrijd op zak houden.

Volgende week zaterdag 18 maart speelt IFC om 15.00 uur thuis tegen SEOLTO uit Zevenbergen. Deze tegenstander staat op de 12e en voorlaatste plaats. In de uitwedstijd won IFC met 1-8. Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (80. Dennis de Koning), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot (70. Yannick Jansen), Nick de Veij (80. Robin Benningshof), Achraf el Hajouti (70. Siem Geluk), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Mitchel Ott en Noah de Neijs (70. Jochem Touw).