IFC PAKT PUNT DIK IN BLESSURETIJD

Tekst: Cees van Heeren

In een wedstrijd, waar beide ploegen dachten de overwinning en drie belangrijke punten te kunnen veroveren, pakte IFC dik in de blessuretijd een punt. De thuiswedstrijd tegen Chevremont uit Kerkrade eindigde namelijk in een 3-3 gelijke stand. IFC toonde veel veerkracht door tot twee keer toe uit een vrijwel geslagen positie op gelijke hoogte te komen.

In de beginopstelling van de Barendrechtse trainer Jack van den Berg van IFC stond voor het eerst na zijn terugkeer in de winterstop Brian Leons opgesteld. Dit betekende, dat Perry van Eijken voor het eerst dit seizoen op de reservebank diende te beginnen. Zo speelde Nico Ramos zijn 75ste wedstrijd voor IFC ingaande het seizoen 2014-2015.

Binnen tien minuten spelen had IFC al op een redelijk veilige voorsprong kunnen staan tegen de nummer dertien in de stand Chevremont. Eerst raakte Yoeri Rombouts de binnenkant van de paal op aangeven van Leons en een tweetal minuten later mocht IFC een penalty nemen na een overtreding op dezelfde Leons. De door Akin Arslan niet sterk ingeschoten bal werd echter door de Limburgse doelman gestopt. Ook in het verdere verloop van de eerste helft was IFC de bovenliggende partij en creëerde ook enkele mogelijkheden, zonder succes echter. Zo schoot Danny Slingerland voorlangs en was een kopbal van Rombouts na een voorzet van Arslan een eenvoudige prooi voor de doelman.
Na ruim een half uur spelen was het spits en teamtopscorer Klinkenberg, die de gasten wel op een voorsprong zette. Met een achterstand van 0-1 ging IFC ook de rust in.

Na de rust kreeg IFC opnieuw een tik, toen het invaller Meijer aan de zijde van de gasten was, die profiteerde van zwak verdedigen en de 0-2 liet optekenen. Een gouden wissel?  Op dat moment leek IFC een verloren wedstrijd te gaan spelen. Aangespoord door hun trainer ging IFC echter vol vuur op zoek naar eigen succes. Zo kwam Marwin Richard als targetman in het veld. Het was routinier Ronnie Nouwen, die de Ambachters met twee treffers beide na een spelhervatting op gelijke hoogte bracht 2-2. Zijn eerste competitiedoelpunten van dit seizoen overigens. Op dat moment leek het erop, dat de thuisploeg de overwinning zou gaan behalen. Ondanks diverse mogelijkheden voor Stephen Emelina (naast), Leons (keeper) en Arslan lukte het echter niet om de derde en wellicht beslissende treffer te maken. Het efficiënt afwerkende Limburgse team kwam vervolgens uit een corner in de blessuretijd wederom op voorsprong door de 2e treffer van Meijer. De tiende nederlaag voor IFC in de hoofdklasse dit seizoen leek aanstaande, maar aanvoerder Danny Slingerland redde diep in blessuretijd met een formidabele vrije trap alsnog een punt voor IFC.
Na afloop streden bij de Ambachters dan ook opluchting over het in extremis behaalde gelijke spel met de teleurstelling niet gewonnen te hebben in een wedstrijd waarin het beter was geweest en de meeste kansen had gecreëerd.

Het op de achtste plaats staande IFC dient volgende week zondag 12 februari in Delft aan te treden tegen het plaatselijke DHC- Deze ploeg heeft hetzelfde aantal van 24 punten als IFC, maar ze hebben één wedstrijd minder gespeeld.

IFC – Chevremont: 3-3 (0-1).
31. 0-1 Rodney Klinkenberg, 53. 0-2 Daniel Meijer, 69. 1-2 Ronnie Nouwen, 77. 2-2 Ronnie Nouwen, 90+3. 2-3 Daniel Meijer en 90+5. 3-3 Danny Slingerland.

Opm. Scheidsrechter R.G.C.M. Schull uit Leidschendam bijgestaan dor zijn assistenten Mevr. A. de Jong en dhr. J.M.W.L. Weigergangs gaf aan beide ploegen een gele kaart. Bij IFC was dit Ozan Cimen.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Brian Leons, Ronnie Nouwen, Akin Arslan, Yoeri Rombouts (69. Marwin Richard), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao (65. Perry van Eijken) en Ufuk Akkanoglu.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.