IFC continueert het hoofdklasser schap!

Tekst: Cees van Heeren

Door een 3-1 thuisoverwinning op Groene Ster uit Heerlerheide is IFC in de stand naar de achtste plaats geklommen, maar belangrijker is, dat met deze driepunter de Ambachters ook volgend seizoen er zeker van zijn om in de hoofdklasse uit te komen. Uiteraard is deze prestatie een felicitatie waard aan de trainer, verdere staf en spelers.

Trainer Virgil Breetveld had in deze wedstrijd ten opzichte van de laatst gespeelde inhaalwedstrijd op Hemelvaartsdag in de aanval de voorkeur gegeven aan Billy Nzojyibwami boven junior Mohamed el Bannasri, die op zaterdag ook al met het o19 team had meegedaan. Tevens had hij aan middenvelder Michael Potkamp, die een kwartier voor tijd groggy na een bal tegen zijn hoofd uitviel, een plaats in de mandekking in de verdediging toebedeeld.
Bij Groene Ster ontbrak wegens een blessure hun teamtopscorer Roel Schirra.

foto van IFC.IFC, dat uit de laatste vier gespeelde wedstrijden, allen uit, twee punten had behaald, begon uitstekend aan de wedstrijd. In de vierde minuut bracht aanvoerder Danny Slingerland met zijn 12e competitiegoal IFC al uit een pass van Billy Nzojyibwami op een voorsprong. Bijna een kwartier later stond dezelfde speler aan de basis van het volgende doelpunt. Uit een corner van hem nam Noël Goossens bij de tweede paal de bal met de borst aan en knalde hem vervolgens binnen. Het vijfde officiële doelpunt voor IFC, voor deze steeds fitter wordende aanvaller. Een vijftal minuten later was Goossens met een goede loopactie na een vrije trap van Perry van Eijken dicht bij zijn tweede treffer. De vuisten van doelman Thijssen voorkwamen dit echter. Nog voor het rustsignaal klonk, zat IFC op rozen. Achraf el Hajouti (5e officiële treffer voor IFC) schoot een met het hoofd door Ronnie Nouwen teruggelegde bal vanaf 20 meter met een stuit tegen de netten 3-0.

Waar IFC de eerste helft domineerde waren de rollen in de tweede helft omgedraaid. De gasten uit Limburg zochten furieus de aanval en IFC had geluk, dat in de beginfase tot twee keer toe het aluminium een tegentreffer voorkwam. Uiteraard kreeg IFC via de counter ook enkele mogelijkheden doch deze werden helaas niet altijd goed uitgespeeld. Pas vlak voor het eindsignaal zorgde Groene Ster met een kopbal van de in de rust ingebrachte Fransen voor de 3-1 eindstand.

Deze overwinning vond de oud voorzitter Leen den Hartog een mooi cadeau bij zijn afscheid. Wegens het andere prioriteiten stellen en het verblijf in de weekenden in België, zal hij namelijk nauwelijks of niet meer aanwezig kunnen zijn bij de vereniging.

IFC behaalde vandaag overigens zijn 10e competitie overwinning van het seizoen. Tevens heeft het met nog twee wedstrijden te spelen nu vier punten meer gehaald dan in het vorige seizoen. Opmerkelijk is verder, dat in tegenstelling tot vorig seizoen er tussen de thuis en uit behaalde punten niet zo veel verschil zit, namelijk thuis 22 en uit 18. Mede door het verlies van de nummers 13 en 14 in de stand heeft ook Groene Ster het hoofdklasser schap overigens gecontinueerd.

Volgende week zondag 20 mei speelt IFC zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen bij de bekerwinnaar van het district Zuid 2 en winnaar van de eerste periodetitel, de huidige nummer vijf in de stand Gemert.
Eerder echter op dinsdagavond 15 mei speelt het team in het kader van de Casino Palace Cup om 20.00 uur thuis tegen SCO´63 uit Spijkenisse met als inzet een plaats in de kwartfinale.

IFC – Groene Ster: 3-1 (3-0).
4. 1-0 Danny Slingerland, 17. 2-0 Noël Goossens, 38. 3-0 Achraf el Hajouti en 89. 3-1 Wessel Franssen.
Bijz.: Scheidsrechter Y. Pieters uit Utrecht bijgestaan door dhr. B. Kaya (Eindhoven) en dhr. I.J. Larijn (Dordrecht) gaf geel aan Warner (IFC) en Janssen (Groene Ster).

De spelers van IFC waren: Davey van Pelt; Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Billy Nzojyibwami, Danny Slingerland, Michael Potkamp (75. Damiano Vaudo), Ozan Cimen, Stephen Emelina (51. Marco Bouwman), Achraf el Hajouti en Noël Goossens (71. Mohamed el Bannasri).