IFC D3 wint ruim van de Fendert D2 (21-12015)

Vorige week zaterdag. De regen valt met bakken uit de hemel, het waait en toch moeten de boys van IFC D3 de wei in voor een vriendschappelijk potje notabene en ook nog eens helemaal in Fijnaart. “Wie regelt toch zoiets?”, was de vraag van de ouders. Maar klokslag 11:00 uur ging de wind liggen en werd het droog. Sterker nog…. het zonnetje begon zelfs een beetje te schijnen.

De enige storm kwam van de Fendert D2 (ook een onder de 12 team, die 2e in hun competitie staan). Maar net zoals vorige week tegen ASWH stonden we prima en werd de tegenstander nauwelijks gevaarlijk. Bij de eerste de beste aanval die wij plaatsten was het wel gelijk raak. Prima counter, prima aanval en Rowan was het eindpunt en schoot de 0-1 binnen. Onze tegenstander was enigszins van de kaart en wij kregen wat meer vertrouwen en speelden meer van onze goal af. Halverwege de helft, wederom prima aanval en weer een prima goal door Rowan: 0-2. Zo’n voorsprong deed de ploeg goed, want we begonnen elkaar prima te vinden, speelden lekker over. Vlak voor rust kregen we een tikkie te verwerken, want de mannen uit Fijnaart maakten de 1-2 en het leek toch nog spannend te worden. Maar nee hoor…. Rowan zorgde nog voor rust dat de voorsprong weer op 2 stond: 1-3.
Na rust trokken we de lijn door. De Fendert voetbalde wel iets makkelijker, maar wij waren fysiek veel sterker en joegen de tegenstander steeds goed op. Dit leidde tot wat kansjes: Finn probeerde het van afstand met links, maar zijn schot miste kracht. Achterin hadden we alles onder controle. De verdediging stond zijn mannetje en het was wachten op meer goals. Die kwamen er ook. Eerst was het Quinten die de 1-4 binnenschoot. En spits Rick, zorgde voor het toetje door 1-5 te maken.
Prima prestatie van de D3 tegen een tegenstander die 2e staat in een andere o-12 competitie. En een prima opsteker om volgende week tegen Heerjansdam de competitie winnend af te sluiten.