IFC deelt de punten met Spartaan´20 – Spartaan’20

In de laatste competitieronde voor de winterstop 2023 deelde IFC door middel van een 1-1 gelijkspel de punten met het gelijkstaande Spartaan´20. Oranje Wit is door dit gelijke spel de lachende derde in de strijd om de toppositie tussen deze drie ploegen in de 2e klasse F. De ploeg uit Dordrecht is weliswaar met één wedstrijd meer gespeld, nu eerste met vijf punten voorsprong.

Bij IFC had trainer/coach Ron Timmers in vergelijking met de wedstrijd van vorige week één wijziging in het basisteam doorgevoerd. Sean Verburg had in de aanval de voorkeur gekregen boven Bobby Vos. In de selectie ontbraken Noah de Neijs (droeve familie omstandigheden) en Ties van Aggelen (blessure).

Op een nat en winderig sportpark Schildman eindigde de eerste helft, met redelijk schaarse kansen, in een brilstand. De beste man aan de zijde van Spartaan´20 Aroen Orie had keeper Jeroen de Veij van afstand getest en enkele minuten voor de rust waaide en voorzet van Luis Baldeh net over de kruising en aan de andere kant was Achraf el Hajouti ook dicht bij een treffer geweest.

Remon vd WalBij aanvang van de tweede helft had de in de defensie plaatsnemende Mark Zwang, aanvoerder Danny Slingerland vervangen. Perry van Eijken zoals vanouds strooiend met goede passes schoof daarbij door naar het middenveld. Na een kwartier zakte hij door het geblesseerd uitvallen van Tim Willemstijn weer en linie terug.
IFC zette IFC aan en tot twee maal aan toe werd Michael Slingerland van een huldiging afgehouden door keeper Tuna Tekten. De eerste keer na voorbereidend werk van el Hajouti en De Veij en een voorzet van Verburg en de tweede maal na een crosspass van Ramon van der Wal. Een kopgoal van Achraf el Hajouti werd daarna wegens een vermeende eerdere overtreding van Slingerland door de arbiter uit Limburg afgekeurd. Op driekwart van de wedstrijd kwam IFC wel op een verdiende voorsprong. Na een lichte overtreding op de ingevallen Bobby Vos werd een vrije trap net buiten het strafschopgebied toegekend. Linksback Ramon van der Wal (foto) pegelde vervolgens de bal perfect in de kruising 1-0. Zijn eerste treffer voor IFC van deze van Heerjansdam overgekomen speler.

Remon vd Wal

Zeer waarschijnlijk door de vreugde over het doelpunt was direct hierna de organisatie en concentratie even weg en bijna vanaf de aftrap mocht vleugelverdediger Ilyas Oulad Ali zomaar ongehinderd doorlopen en doeltreffend uithalen.
In de laatste 20 minuten was er wel dreiging van beide kanten, maar doelrijpe kansen kwamen er niet echt. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel tussen de beide topploegen.

Hoewel de ongeslagen reeks van IFC al eerder dit seizoen is geëindigd, staat de niet verloren thuiswedstrijden nu op 34 wedstrijden. De laatste competitienederlaag op eigen veld op zaterdag dateert van 9 november 2019 tegen SSC´55.

Volgende week zaterdag 16 december sluit IFC het seizoen 2023 af met een bekerwedstrijd tegen het in de eerste klasse uitkomende Sliedrecht, aanvang 12.45 uur. Op 20 januari 2024 herstart de competitie met een thuiswedstrijd tegen Rijsoord.

IFC – Spartaan´20: 1-1 (0-0).
70. 1-0 Ramon van der Wal en 71.1-1 Ilyas Oulad Ali.
Opm. scheidsrechter Stan Verhaag uit Venray gaf in totaal drie gele kaarten, waarvan met Achraf el Hajouti één aan IFC.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (60. Bobby Vos), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (46. Mark Zwang), Michael Slingerland, Sean Verburg (73. Mo el Bannasri) en Ramon van der Wal.

tekst: Cees van Heeren