IFC-DHC: reclame voor het amateurvoetbal, IFC pakt 3 punten

IFC en DHC (Delft) maakten er zondagmiddag een prachtige wedstrijd van, waar voetbal centraal stond en er nauwelijks overtredingen waren te noteren en de scheidsrechter een gemakkelijke middag had. Zo kan het dus ook.

Overigens was IFC de, ook in de ogen van de neutrale toeschouwers, terechte winnaar door een treffer van Perry van Eijken in de 2e helft.

DHC, absoluut titelkandidaat met veel klasbakken in de ploeg, had ook kansen, maar de beste kansen waren toch echt voor de thuisclub.

Zeker in de 1e helft lieten de mannen van succestrainer v.d. Berg vaak goed voetbal zien, werden de ruimtes aan zijkanten benut en hadden er toch zeker 3 goals kunnen worden gemaakt, maar de lat en “net niet” voorkwamen dat.

IFC zocht vooral door veel spreiding de ruimtes over de flanken, terwijl DHC juist de korte combinaties door het midden gebruikte om de gevaarlijke spitsen Brouwer en Denneboom te lanceren. Met een betere kansenafwerking had de ruststand ook 3-2 kunnen zijn. Op het zonnige en volle dakterras waren de fans van beide clubs daardoor ook tevreden over het geboden spel.

In de 2e helft meer balbezit voor DHC, maar de gevaarlijkste kansen door prima counters via uitblinkers Ozan Cimen en Marwin Richard wederom voor IFC.

De voortreffelijke lijnkeeper Smith voorkwam zekere goals van de gretige Rombouts en onvermoeibare Nouwen.

De karige beloning van 1 goal was eigenlijk de enige smet op deze wedstrijd.

De start van de brigade van aanvoerder Slingerland is hoopvol met 7 uit 5, waar er zeker 3 punten meer ook mogelijk en eigenlijk verdiend waren geweest.

Volgende week het fysiek sterke Halsteren. Altijd lastig…..