IFC doet leuk mee in de hoofdklasse

tekst Cees van Heeren

Door een 1-1 gelijkspel in Malden bij het twee punten meer tellende Juliana´31 blijft IFC met een vijfde plaats in de rangschikking leuk meedoen in de hoofdklasse B.

IFC kon in deze wedstrijd niet beschikken over zijn geblesseerde aanvoerder Danny Slingerland, wiens positie in het veld door Achraf el Hajouti werd overgenomen. De aanvoerdersband werd daarbij gedragen door Perry van Eijken. Bij het gepromoveerde thuisteam maakten negen van hun tien competitie doelpuntenmakers deel uit van de wedstrijdselectie.

De eerste 20 minuten waren voor het thuisteam, de meest scorende ploeg uit de afdeling. Maar de Ambachters lieten zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. Iets over halverwege de eerste helft schoot Yoeri Rombouts na goed voorbereidend werk van Elson Rosario Almeida uit de draai de 0-1 stand op het scorebord. Zijn 9e competitie doelpunt.
Nog geen vijf minuten later hield de thuisdoelman Everon Pisas als eindpunt van een goede aanval van een verdubbeling van de score af en even later zag dezelfde speler de bal bij een nieuwe poging net over de lat scheren. Voordat de rust aanbrak op het koude Sportpark moest ook onze keeper Yordi Godijn tot twee keer aan toe aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen.

In tegenstelling tot de eerste helft was de thuisploeg in de tweede helft voetballend wat beter. Zo´n tien minuten na de rust was het Jay van Boxtel die de stand in evenwicht bracht 1-1. Tien minuten later was het Rossen voor Juliana´31 die bij een 100% kans de bal niet in maar naast het doel schoof tot opluchting van de Ambachtse bank en supporters. In de slotfase van de wedstrijd kreeg IFC verdediger Marco Bouwman zijn 2e gele kaart te zien en moest de ploeg uit Zuid-Holland derhalve met tien man verder. Dit leverde wel spanning op, met nog een bal op de lat voor de thuisploeg en in de blessuretijd een geblokkeerd schot van de ingevallen Joey Grootenboer, maar geen verandering in de eindstand op.

Beide trainers konden na afloop overigens leven met het gelijke spel. Dit in het voor IFC overigens zijn 125ste wedstrijd op hoofdklasse niveau.

Volgende week zondag 8 december ontvangt IFC in een thuiswedstrijd het op de 14e plaats in de rangschikking staande Moerse Boys uit Zundert, aanvang 14.00 uur.

Juliana´31 – IFC: 1-1 (0-1).
24. 0-1 Yoeri Rombouts en 55. 1-1 Jay van Boxtel.
Opm. Het arbitrale trio bestaande uit scheidsrechter Dhr. M. Krop uit Alkmaar bijgestaan door dhr. E. Senal en dhr. D. van Leussen gaf alleen twee gele kaarten aan Bouwman (IFC).
Spelers IFC: Yordi Godijn; Nico Ramos, Marco Bouwman, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas (86. Stephen Emelina), Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Achraf el Hajouti (75. Joey Grootenboer), Patrick Fonseca en Elson Rosario Almeida.