IFC E1 naar het NK Voetbal Talenten Toernooi

De jongens van de E1 hebben op 30 augustus 2015 deelgenomen aan het district Zuid I Voetbal Talenten Toernooi bij FC Engelen.
Justin – Timo – Collin – Quinten – Darryl – Randy – Suliman – Gino – Dilshan – Mika

Wat ik zelf dacht en de meeste ouders ook is dat alleen de nummer 1,2 en 3 een ticket kregen naar het NK VTT. Nu kreeg Marjan (moeder van Gino) een fantastisch berichtje dat wij ook naar het NK VTT mogen op 19 juni !!!!!!! het zouden de nummers 1,2,3 en 4 zijn. Dat was nog eens goed nieuws wat we konden vieren in een de groepsapp!! Wij hebben daar heel veel zin in en gaan tot het uiterste ons best doen !!

Terugblik:
Het was 30 augustus een hele leuke, sportieve voetbalmiddag. 16 clubs deden er mee die in 4 poules werden verdeeld. We konden het toernooi helaas niet compleet starten, Timo was het toernooi afwezig, Randy kon pas later op de middag komen waardoor we de poule wedstrijden zonder Randy hebben gespeeld. Quinten die ook nog eens jarig was geweest zou die middag ook nog zijn verjaardag vieren, die dus ook na de poule wedstrijden weg ging. Het zou allemaal een beetje krap worden, daarom hebben we Mika uit E4 mee genomen. Iedereen had er zin in zelfs oud trainer Mitchell was er weer bij en dat vonden de jongens ook erg leuk. Errol kon er helaas niet bij zijn, omdat hij het ook nog druk had die dag met zijn eigen voetbalschool.

Begin van de ochtend zijn we ongeslagen 1e van de poule geworden. Een makkie was het niet; we speelden de eerste wedstrijd namelijk gelijk en de andere werden toch nog lastig gewonnen gelukkig. Zo wisten de jongens zelf bij een 0-2 achterstand toch nog te winnen met 3-2. Dat was erg knap ,want een wedstrijd duurde maar 20 minuutjes.

1e van de poule betekent dus door naar de kruisfinales.
De eerste wedstrijd werd gelukkig toen ook, weliswaar moeizaam, gewonnen. De jongens werden erg moe, dat was ook logisch. Een hele dag al aan het voetballen met het warme weer en dan hoor je ook nog eens dat je de volgende wedstrijd (halve finale) moet voetballen tegen de titelverdedigers van dit toernooi FC Engelen zelf, die nog ongeslagen was.
Maar de jongens haalden alles uit de kast om het FC Engelen erg moeilijk te maken.
Helaas konden we dat niet de hele wedstrijd volhouden waardoor FC Engelen toch nog een overwinning boekte. Het was jammer, we hadden alles gegeven en het was terecht dat FC Engelen door ging naar de Finale. De laatste wedstrijd van het toernooi draaide toch nog om heel wat de 3e en 4e. Helaas was deze wedstrijd onnodig verloren, de kansen waren er maar ja die moeten er dan nog wel in. Zo zie je ook maar dat de tegenstander 1 goede kans nodig heeft om te winnen. Met trotse koppies gingen we van het veld af en bedankten we de ouders voor de steun en aanmoediging vanaf de zijkanten van het veld.

Het toernooi was erg leuk! we hopen volgend jaar zeker terug te mogen komen!
Groot compliment naar FC Engelen.

Adam den Boer