IFC Eindejaarstoernooi was weer gezellig

Traditioneel houdt IFC elke kerstvakantie een eindejaarstoernooi voor de jeugd. Het is elk jaar weer spannend hoeveel kinderen zich aanmelden en dit jaar wilden we het eens over een andere boeg gooien. Niet in de hal, waar we huur voor moeten betalen, maar gewoon bij IFC, waar het hoofdveld vandaag de plek was waar je moest wezen.

We hadden weliswaar iets minder kinderen dan we normaliter in de hal hebben, maar het waren wel allemaal kinderen met een lach op de mond. Jeroen van der Sman en Alex de Heer hadden vooraf aardig werk aan het toernooi. Zelfs de dag voor het toernooi waren er nog aanmeldingen en uiteraard wilden we niemand teleurstellen.

Jammer was dat met name de voetbalschool en de meisjes niet allemaal mee wilden doen. Er was sprake van enige angst dat de verschillende leeftijdscategorieën gemengd zouden worden en door het niet allemaal mee doen was dat wel het enige wat de organisatie kon doen om er toch een leuke competitie van te maken. Jammer, en de thuisblijvers hadden deze keer in elk geval geen gelijk.

De start was even wennen maar toen de wedstrijden eenmaal begonnen waren liep alles als een geoliede machine.

Natuurlijk gaan we evalueren en dan nemen we mee dat er ouders zijn die de Grote Clubactie willen helpen organiseren om dan het geld dat de club ten goede komt te gaan gebruiken om toch in de hal te spelen. De spelers en speelsters vonden het zeker niet koud, maar de scheidsrechters en ouders wel.

Een tegenvaller was het aantal scheidsrechters. De harde kern was er gelukkig wel: Kim en Clarissa Buys en Ricky Oudbier hebben veel wedstrijden gefloten. Gelukkig voor hun waren er ook ouders die een paar wedstrijden voor hun rekening namen.

Maar behalve deze kritische noten werd er gelukkig alleen maar gelachen en gevoetbald.

Met dank aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om deze dag te organiseren en aan alle vrijwilligers die op de dag zelf bij IFC alles in goede banen hebben geleid. Een dag om met plezier terug te kijken. Een paar foto’s vind je in ons album.

De uitslagen:

JO9 JO11 JO13/JO15
1 Valencia Manchester United RB Leipzig
2 Real Sociadad Chelsea Hertha BSC
3 Real madrid Liverpool Dortmund
4 Barcelona Everton Leverkussen
5 Sevilla Bayern Munchen
6 Schalke