IFC en Football Skills Nederland organiseren leuke voetbalmiddag voor kinderen tussen 5 en 10 jaar

Trainen en spelen
Wij hebben samen met Football Skills Nederland een leuke middag georganiseerd. De O9 en O8 en voetbalschool beginnen woensdagmiddag 10 mei om 15:00 uur met een aantal trainingen die verzorgd worden door 5 trainers van Football Skills Nederland. Om 16:30 uur verzorgen de trainers van IFC een minitoernooi waarin we de nieuwe spelvorm gaan uitproberen.

De O11 begint woensdagmiddag met een minitoernooi en zullen vanaf 16:30 uur een training krijgen.

Ook niet-leden zijn welkom
Naast de eigen jeugd willen we ook andere kinderen de gelegenheid geven om een middag mee te doen om te kijken of ze voetbal leuk vinden. En wij bieden deze kans gratis aan!

Aanmelden
we willen graag weten hoeveel kinderen we mogen ontvangen. Wil je je daarom aanmelden via footballskills@ifc-ambacht.nl met je naam, leeftijd en de namen van je vriendjes met hun leeftijd. We gaan er een gezellige middag van maken!

We gaan woensdagmiddag de nieuwe spelvorm van de KNVB uitproberen.
Het komende seizoen gaat de KNVB veranderingen doorvoeren in de competitie voor de O9 en O8 (de op 31 december 7 en 8 jarige kinderen). Deze leeftijdscategorie speelt nu op een half veld 7 tegen 7 en gaat komend seizoen op een kwart veld 6 tegen 6 voetballen. De doeltjes blijven even groot. De jongste spelers van de voetbalschool die op 31 december zes jaar en jonger zijn zullen 4 tegen 4 gaan spelen. Dit allemaal als doel om de spelers meer balgevoel te geven.

De O11 (de 9 en 10 jarige kinderen) zullen het seizoen daarop een andere competitievorm krijgen. Een kwart veld met 8 tegen 8. We zullen 10 mei ook deze vorm spelen, zodat we er vast ervaring mee opdoen.

Jacques Grossouw
Jeugdvoorzitter vv IFC