IFC F1 na bloedstollende penaltyreeks door in de beker

Vandaag stond de tweede ronde van het Bekertoernooi op het programma, een uitwedstrijd bij Nieuw-Lekkerland F1. Een extra uitdaging voor de mannen van F1, aangezien het hier ging om een ‘echte’ F1 bestaande uit allemaal 2de jaars F.

Deze wedstrijd was verplaatst van 5 naar 12 December en daardoor konden we helaas geen beroep doen op onze nummer 8. Die lag waarschijnlijk al in het subtropisch zwemparadijs, terwijl zijn vader hoopte op een verslag via Radio Rijnmond of NOS langs de lijn. Maar in deze multimedia tijd wordt iedereen gewoon op de hoogte gehouden via WhatsApp natuurlijk.
Op die WhatsApp verscheen ook nog even spannend nieuws dat onze nummer 10 niet helemaal in optimale conditie was, maar door ‘doping’ in de vorm van Paracetamol wel gewoon mee kon doen. Gelukkig kon F1 ook gebruik maken van een vervanger voor de nummer 8, die om die reden ook al de hele week meegetraind had.

Aangezien het om een belangrijke wedstrijd ging en de rest van de teams van de gezinsleden van de nummer 9 vrij waren, moest iedereen er al vroeg uit. Normaal gesproken nemen we dan ons brood mee in de auto, maar vandaag mocht dat niet…in mama haar nieuwe auto mag er nog niets gekruimeld worden (benieuwd hoelang dat gaat duren). De nieuwe auto was nog nooit in de buurt van Nieuw-Lekkerland geweest, maar dan vertrouw je helemaal op de navigatie….en kom je dus in het donker midden in the middle of nowhere terecht.
Gelukkig dat een van de bijrijders in zijn fanatisme ooit nog eens een bekerfinale van IFC B2 bezocht had, anders hadden we zeker veel te laat geweest. Aangekomen op het schitterende sportcomplex bleek dat we niet de enigen waren die vertrouwden op navigatie, want de nummers 7 en 10 bleken nog steeds ergens in het dorp rond te dwalen. In ieder geval hadden de trainers een selectie van 6 spelers en een keeper tot hun beschikking en kon er in ieder geval gevoetbald worden.

Nadat ook de laatste twee spelers aangesloten waren, kon de warming-up beginnen en niet lang daarna de wedstrijd. Al snel bleek dat de mannen van IFC niet helemaal wakker waren, want Nieuw-Lekkerland zette hen constant onder druk. Al redelijk snel in de wedstrijd kwam IFC op een 1-0 achterstand, doordat onze keeper de bal net niet helemaal goed onder controle kreeg (dat is natuurlijk wel het nadeel voor een keeper, als je in al die wedstrijden eens een keer een foutje maakt, is het vaak direct een doelpunt. Terwijl spelers vaak nog het voordeel hebben dat een ander je foutje goed kan maken). Voor de rust viel ook nog de 2-0 (ook op een lullige manier) en keken de spelers van IFC tegen een terechte achterstand aan.
De tweede helft zagen we een heel ander IFC, er werd achterin veel beter ingegrepen en de tegenstander werd steeds verder onder druk gezet. Er kwam ook wat meer beweging in de voorhoede en fysiek stonden we ook steeds minder toe. De scheidsrechter voelde zich geroepen om vooral de spelers van Nieuw-Lekkerland te beschermen door voor elke valpartij een vrije trap te geven, terwijl hij de spelers van IFC aanspoorde om zich niet aan te stellen (jawel, dat heeft hij letterlijk zo gezegd) en op te staan. Zoals ook in het betaalde voetbal gaan supporters zich dan ook steeds meer roeren en zelfs de vader van de nummer 9 werd steeds fanatieker. Na goed doorzetten van onze nummer 7 kwam de bal voor de voeten van de nummer 9 en die schoot droog in de hoek de aansluitingstreffer binnen 2-1.

Vlak voor het einde kreeg IFC nog een corner en deze werd door de nummer 9 precies op de juiste plek voorgegeven, zodat de nummer 7 via een schitterende kopbal de 2-2 binnenkopte! Met nog maar 2 minuten op de klok werd het nog een heel spannend einde, waarbij onze keeper ons nog in de wedstrijd hield en de scheidsrechter niets anders kon doen dan affluiten.
Daarna was het even onduidelijk hoe deze wedstrijd beslist moest gaan worden: verlengen, overspelen bij IFC of penalty’s nemen? Uiteindelijk kwam het besluit uit de wedstrijdkamer dat er penalty’s genomen moesten worden. IFC had afgelopen dinsdag nog getraind daarop, zodat duidelijk was wie er een strafschop mochten nemen. Slimme actie van de trainers, want dan hoef je dat niet meer op dat moment uit te gaan zoeken.

De penalty-reeks was echter te bizar voor woorden: van de eerste 10 werden er 2 gestopt door de keepers en de resterende 8 gingen naast, maar vooral over. Blijkbaar is de spanning toch te hoog dan voor sommige spelers. Daarna is het om-en-om een strafschop nemen en werd de nummer 10 naar voren geschoven. Hij lijkt echt totaal geen last van spanning te hebben en hij schoot zijn penalty keihard in de bovenhoek! Nu was het de beurt aan de volgende speler van Nieuw-Lekkerland en ook hij schoot zijn penalty naast….12 penalty’s en maar 1 treffer, dat is niet goed voor de gezondheid van de gemiddelde supporter.

Maar het allerbelangrijkste: IFC F1 is weer een ronde verder in de beker (net als onze vrienden van Dubbeldam F2 trouwens). Een hele mooie afsluiting van dit voetbaljaar, benieuwd wie de volgende tegenstander gaat worden in 2016.

Ik wens u en de uwen (mede namens de nummer 9) het allerbeste voor het komende jaar, zodat u in gezondheid weer kunt genieten van de verrichtingen van IFC F1.

De F1 Hooligan