IFC gaat bij G.O.E.S. op zoek naar derde overwinning op een rij

tekst Cees van Heeren
De eerste twee wedstrijden (één in competitie en één in beker) in het jaar 2018 leverde voor IFC ook twee overwinningen op. Eenvoudig ging het niet, maar beide overwinningen werden wel behaald (door doelpunten aan het slot van de wedstrijden). Bij het vier plaatsen hoger staande G.O.E.S. gaat IFC dan ook op zoek naar de derde overwinning op een rij. Dit zou dan ook gelijk de 20e overwinning zijn in de eigen hoofdklasse geschiedenis.
Eenvoudig zal het uiteraard niet worden bij het hoger geplaatste Zeeuwse team.

Dit seizoen:
De vv Gezamenlijk Opwaarts, Eendrachtig Sterk uit de plaats Goes in Zeeland doet het als promovendus goed. Immers ze staan met 23 punten uit 14 wedstrijden op de zesde plaats in de competitie met overigens een licht negatief doelsaldo (24 voor en 25 tegen).
Ze speelden tot nog toe zes thuiswedstrijden en die leverden 12 punten op. Er werd gewonnen van BVC´12, Gemert, Groene Ster en Juliana´31. Daarentegen vertrokken Halsteren en koploper OSS 1920 met de drie punten.
Ook in de districtsbeker is de thuisploeg nog vertegenwoordigd en dus een mogelijke tegenstander daarin voor IFC in de achtste finales. Ze wonnen achtereenvolgens van HVV´24 (0-3), Kloetinge (1-2) en Philippine (9-4).

Winterstop en topscorer:
In de winterstop speelde men in ieder geval één oefenwedstrijd en wel tegen het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Hoek. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.
Afgelopen zondag verloren ze bij de herstart van de competitie, de voor hun verste uitwedstrijd bij Groene Ster met 2-0. Afgelopen dinsdagavond wonnen ze hun vierde ronde bekerduel met 9-4 van het in de derde klasse uitkomende Philippine.
De topscorer van het team met 6 doelpunten is de van Zeelandia overgekomen Daniel Wissel.

Historie:
Eind september 2017 troffen beide teams elkaar voor het laatst. De Zeeuwse ploeg van de inmiddels bijgetekend hebbende trainer Veenstra kwam toen als koploper naar H.I. Ambacht en ging na een 3-1 achterstand mede door een doelpunt in blessuretijd met 3-3 terug de bus in. De Ambachtse treffers van Cimen, Emelina en Slingerland werden weggewerkt door Wissel, Franse en Kroon.
In het seizoen 2014-2015 troffen beide teams elkaar in de eerste klasse B. De wedstrijd in Goes eindigde toen in een 0-0 gelijkspel. In het seizoen 2011-2012 toen in de eerste klasse C eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Waar te zien:
Zowel G.O.E.S. als IFC zullen beide willen winnen of in ieder geval zeker niet willen verliezen om enigszins zicht te houden op de bovenste ploegen. De laatste twee keer eindigde deze onderlinge confrontatie in een gelijkspel. De ploegen lijken dus op voorhand redelijk aan elkaar gewaagd. Het belooft dus een spannende wedstrijd te gaan worden. Kom dus kijken en uw ploeg aanmoedigen! De wedstrijd op Sportpark Het Schenge aan het Geldeloozepad 1 te 4463 AJ Goes begint zondag 28 januari ’18 om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter dhr. R.H. Hensgens uit Landgraaf.
Tot Ziens!