IFC gaat opnieuw verder in het bekertoernooi

Door een 2-5 overwinning bij het dit seizoen tot dan nog ongeslagen Rijen heeft IFC zich voor de volgende ronde in het KNVB district Zuid 1 bekertoernooi geplaatst. De bij de start van de tweede helft ingebrachte Bobby Vos (foto) was de doelpuntenheld door drie doelpunten in één helft te maken.

IFC pakte vanaf het begin de wedstrijd in handen. Maar na zo´n vijf minuten spelen kwam Perry van Eijken bij het onderbreken van een gevaarlijke tegenaanval goed weg toen de scheidsrechter volstond met alleen een vrije trap toe te kennen. Aan de andere kant mikte Nick de V

eij bij een goede mogelijkheid voorlangs het doel. Even later miste de kopbal van Ties van Aggelen na een voorzet van Michael Slingerland ook de juiste richting. Aan de overkant was keeper Jeroen de Veij bij een poging van heel ver van Broeders alert. Na het eerste kwart van de wedstrijd kwam het overwicht in de score tot uitdrukking. Na een voorzet van Ties van Aggelen schoot Michael Slingerland raak. Echter twee minuten later viel de gelijkmaker al door Capitein.

In de rust had IFC trainer Timmers gelijk drie keer gewisseld en één van deze wissels Bobby Vos bracht IFC met een schot van net buiten de zestienmeterzone weer op voorsprong. Opnieuw was de voorsprong echter van korte duur toen Piree in het strafschopgebied vrij ongehinderd mocht draaien en schieten 2-2.
Nadat eerst Noah de Neijs de paal had geraakt was het even later Sean Verburg op aangeven van Nick de Veij, die de Ambachtse ploeg voor de derde keer op een voorsprong bracht. Dit doelpunt ontstond nadat direct daarvoor Rijen-speler Jansen door de verdediging van IFC heen ging, maar door Ramon van der Wal werd gestuit. IFC counterde en tijdens de aanval gleed in het strafschopgebied de aanvoerder in de 2e helft Tom van Oorschot uit en een verdediger viel vervolgens over zijn benen heen, waardoor opeens De Veij de ruimte had gekregen om de assist te geven. De thuisploeg en hun aanhang vond dat de scheidsrechter twee keer had moeten ingrijpen in hun voordeel en uitten daarover hun ongenoegen naar de scheidsrechter toe. Hierdoor was de thuisploeg ook even van slag. IFC profiteerde daar optimaal van en sloeg in een bestek van drie minuten nog twee keer toe. Beide keren stond Bobby Vos op de juiste plaats om af te ronden. Beide keren was Mohamed el Bannasri de aangever geweest.

Door deze zege heeft IFC nu de laatste 16 in het bekertoernooi bereikt en is daarmee nog twee bekerzeges af van plaatsing voor de eerste voorronde in het betaalde KNVB beker toernooi.

Na afloop van de wedstrijd zochten de spelers en de aanwezige staf Breda op om in eerste instantie gezamenlijk wat te drinken en te eten in sportbar Old Dutch.
Trainer Timmers was rond het duel de chauffeur voor onder andere uw verslaggever en had daarbij op de heenweg een toeristische route gekozen via het pittoreske Molenschot.

Volgende week zaterdag 20 januari wacht IFC in de competitie een thuiswedstrijd tegen Rijsoord.
Rijen – IFC: 2-5 (1-1).
26. 0-1 Michael Slingerland, 28. 1-1 Roy Capitein, 50. 1-2 Bobby Vos, 54. 2-2 Sjoerd Piree, 80 2-3 Sean Verburg, 81. 2-4 Bobby Vos en 83. 2-5 Bobby Vos.
Opm. scheidsrechter L. Auerbach uit Dordrecht gaf geel aan Van der Wal (IFC).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (46. Sean Verburg), Mark Zwang (70 Jayson van der Linden), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Danny Slingerland (46. Achraf el Hajouti), Michael Slingerland (70. Mohamed el Bannasri), Ramon van der Wal, Ties van Aggelen (46. Bobby Vos) en Noah de Neijs.