IFC gaat strijden bij en tegen Leonidas

tekst Cees van Heeren

De thuisnederlaag tegen het hooggeplaatste Groene Ster zorgde afgelopen zondag voor een domper bij IFC. Niet alleen omdat de mooie reeks werd doorbroken, maar ook omdat het eigen spel minder was dan in de weken daarvoor. Zondag krijgt de ploeg van trainer Virgil Breetveld al een kans op sportieve revanche. Eenvoudig zal dat vast niet worden, want er moet een sportieve strijd gestreden worden in een uitwedstrijd met het evenveel punten tellende Leonidas.

De Tegenstander RKSV Leonidas:
De RKSV Leonidas uit Rotterdam is opgericht op 30 oktober 1909 en genoemd naar de legendarische koning van Sparta uit de Griekse oudheid. De vereniging is van oudsher een zondagvereniging. Echter met ingang van 1984 kent het ook een zaterdagtak, dat thans uitkomt in de derde klasse. In 2012 kende de vereniging wellicht zijn grootste triomf toen het eerste zondag elftal de algehele amateur beker won. Dit seizoen speelt dit team voor in totaal het 6e seizoen in de hoofdklasse.

Vorig seizoen:
Vorig seizoen kwam Leonidas uit in de hoofdklasse A, waarin het na 30 wedstrijden op 51 punten eindigde. Dit was goed voor een 4e plaats in de eindklassering.

Dit seizoen:
Na de voorbereiding speelden ze tot op heden zeven wedstrijden in de hoofdklasse. Thuis werd verloren van Alphense Boys (1-4) en van RKAVV (0-4), terwijl gewonnen werd van Vlissingen (2-1). In de stand staan ze met zeven behaalde punten en een doelsaldo van 8 voor en 19 tegen op de 12e plaats. Het punten aantal is dus gelijk aan dat van IFC, alleen het doelsaldo van de Rotterdammers is slechter.
Afgelopen dinsdagavond werden ze in de eerste ronde Voetbal Rijnmond Cup met penalty’s uitgeschakeld door het in de zaterdag 2e klasse uitkomende Soccer Boys.

Selectie:
Trainer Gilberto de Wildt is aan zijn derde seizoen bezig bij Leonidas. In de overschrijvingsperiode zag het team zijn topscorer El Harti (22 doelpunten) vertrekken naar Excelsior Maassluis. De huidige acht gemaakte doelpunten zijn door zes verschillende spelers gescoord, waardoor de in het verleden voor Vlissingen uitgekome Yildizturan teamtopscorer is met twee doelpunten.

Historie:
Voor zover na te gaan troffen beide teams elkaar in competitieverband alleen in het seizoen 2010-2011. In Rotterdam leed IFC toen een 0-2 nederlaag, terwijl het op sportpark Schildman een gelijkspel werd.

Waar te zien:
IFC zal zich zondag willen proberen te revancheren voor de nederlaag van vorige week en om zo afstand te nemen van de vier onderste plaatsen, maar Leonidas zal dat ook willen. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd aan het Erasmuspad 9 te 3052 KP Rotterdam onder leiding van scheidsrechter B. Benlamkaddem uit Amsterdam start om 13.00 uur.

Tot Ziens!