IFC gastheer voor OJC Rosmalen

IFC is dit seizoen prima gestart in de hoofdklasse, met een dubbele verwinning. Aangezien alle 15 andere competitieploegen al puntenverlies hebben geleden is IFC daardoor ook de koploper. Natuurlijk zal men willen trachten deze positie te handhaven. Dat zal dan moeten gebeuren in een thuiswedstrijd tegen de in het vorig seizoen uit de derde divisie gedegradeerde OJC Rosmalen.
Deze tegenstander is één van de zeven ploegen die met vier punten de gedeelde tweede plaats in de stand innemen.

De Tegenstander OJC Rosmalen:
In 1947 is de fusievereniging Ontspanning door inspanning Juliana Combinatie Rosmalen (OJC Rosmalen ontstaan, een fusie tussen ODI uit Rosmalen en Juliana uit het naburige Hintham.
De laatste keer, dat het vlaggenschip een kampioenschap kon vieren was in 2014 met promotie naar de topklasse/derde divisie. Vijf seizoenen lang kwam men uit op dit niveau en de eerste vier keer werd er geëindigd tussen de 9een 14e plaats.
De vereniging uit Rosmalen is een grote vereniging. Zo heeft het 13 mannen seniorenteams en 3 vrouwen seniorenteams. Ze hebben ook heel veel jeugdteams (o.a. liefst 6 van o19) en de junioren selectieteams komen allemaal uit in de 2eof 3edivisie.

Vorig seizoen:

In het afgelopen seizoen 18-19 in de derde divisie werd er met 35 punten na 34 wedstrijden de 16e plaats ingenomen. Dit betekende nacompetitie spelen. In eerste instantie bleek Hoogeveen geen obstakel (2-0 en 3-1). Hoogland bleek daarna net iets sterker (2-2 en 2-3) met degradatie naar de hoofdklasse als gevolg.

Dit seizoen:
Waar IFC zeven nieuwe selectiespelers kon verwelkomen, is er bij OJC Rosmalen sprake van een ware volksverhuizing. Met een geheel nieuwe technische staf onder leiding van de ervaren Willem Leushuis is de voorbereiding op 20 juli gestart met een selectie van 26 man. Hierbij zijn liefst 19 nieuwe spelers. De Brabantse ploeg speelde in de voorbereiding op de competitie dan ook liefst zeven oefenwedstrijden. Het won daarin van ASWH (2-1) en tegen de eerste klassers Deurne (2-0) en Nemelaer (1-0).
Bij de competitie ouverture dienden ze aan te treden bij Silvolde en door een doelpunt van de van Real Lunet overgekomen Huijgens werd met 0-1 gewonnen. Afgelopen zondag werd thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen Baronie. Met andere woorden de ploeg is nog ongeslagen en neemt dus met nog zes andere ploegen de gedeelde tweede plaats in de stand is. De van JVC Cuijk overgekomen doelman Kanters is ook nog niet gepasseerd.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark Schildman tussen de beide teams die elkaar deze eeuw nimmer in een officiële wedstrijd troffen, start zondag 15 september om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter R.J.T. Vereijken uit Beek.

Tot Ziens!