IFC GASTVRIJ VOOR VLISSINGEN
.

Tekst: Cees van Heeren

IFC bewees zichzelf een slechte dienst in de strijd onderin door met 3-1 te verliezen bij het op de 14e plaats en één na laatste plaats staande Vlissingen. Tevens toonde ze zich een goede gast door het Vlissingen wel heel gemakkelijk te maken door in de eerste helft wederom een slappe instelling ten toon de spreiden. Tevens waren twee van de drie tegendoelpunten regelrechte cadeautjes na eigen defensief geklungel.

Het IFC van trainer Robert Verbeek kon in deze cruciale inhaalwedstrijd niet beschikken over de geschorste Everon Pisas en de vakantie vierende Stephen Emelina. Marco Bouwman en Joey Grootenboer keerden terug in de basis.
Bij een overwinning zou IFC niet alleen een plaats stijgen op de ranglijst, maar ook een kloof van drie punten slaan naar het op de 13e en nacompetitieplaats staande Leonidas. Door deze nederlaag komt de tegenstander van vanmiddag, die de 14e in de stand blijft, niet op acht punten achterstand, maar slechts op twee punten.
De Zeeuwen waren veel meer dan IFC doordrongen van de belangen en na 14 minuten schoot de opkomende linker verdediger Tukker de openingstreffer binnen 1-0. Zijn eerste doelpunt voor de van Zeelandia overgekomen speler. IFC speelde zoals al meermalen dit seizoen in de eerste helft slecht, inspiratieloos en verloor bijna elk duel. Na iets meer dan een halfuur zorgde defensief geklungel, dat Roemeratoe wel heel gemakkelijk raak kon schieten voor de wel thuis gevende thuisploeg 2-0. Twee keer was in de eerste helft IFC voor het doel geweest, maar zowel Grootenboer (redding doelman) als Juhtlen Castillo (kopbal over) konden de aardig wat meegekomen supporters niet laten juichen.
Bij de start van de tweede helft kwam met Noël Goossens een extra aanvaller in het veld en werd de tegenstander nu wel opeens onder druk gezet en ontstonden er ook een drietal mogelijkheden (Castillo, Bouwman en Grootenboer), die niet benut werden. Dit nu met Ozan Cimen een linie opgeschoven en met drie verdedigers spelend IFC. Het was uiteindelijk niemand anders dan aanvoerder Danny Slingerland die de spanning terug bracht in de wedstrijd via een doeltreffende vrije trap 2-1. Dit was alweer zijn 13e doelpunt dit seizoen voor de middenvelder! De meest trefzekere van de vijf aanvallers in de eigen selectie komt tot een schamele 6 doelpunten.
IFC hoopte op meer en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Doelman Ben Sellam hield Slingerland van de gelijkmaker af, Goossens produceerde slechts een afzwaaier en de als extra stormram ingebrachte verdediger Tim Willemstijn, legde de bal af in plaats van zelf de doelman onder vuur te nemen. De ook voor de laatste tien minuten ingebrachte aanvaller Mohamed el Bannasri wist tot twee keer aan toe ook het vijandelijke net niet te vinden. De Zeeuwse verdediging wankelde nadrukkelijk en trapte ballen meermalen lukraak weg.
Hoewel dus eigenlijk de gelijkmaker in de lucht hing, was het Vlissingen dat diep in de blessuretijd zijn slag sloeg via Pattinama na opnieuw gepruts in de Ambachtse verdediging 3-1.

IFC heeft nu nog vier loodzware duels om zich veilig te spelen in de hoofdklasse B van het zondagvoetbal. Titelkandidaat Gemert (één van de vijf op de titel azende ploegen) is op 5 mei de eerste tegenstander. Daarna spelen ze nog bij middenmoter Nuenen, thuis tegen directe concurrent RKAVV (huidige nummer 11) en tot slot bij het thans op de 3e plaats staande Unitas.
Het positieve aan het duel in Zeeland is naast het vertoonde spel in de tweede helft, dat er nog steeds op doelsaldo de `veilige`12e plaats in de stand word ingenomen.

Vlissingen – IFC: 3-1 (2-0).
14. 1-0 Dennis Tukker, 35. 2-0 Renzo Roemeratoe, 69. 2-1 Danny Slingerland en 90+4. 3-1 Josimar Pattinama.
Scheidsrechter Youri Pieters uit Utrecht bijgestaan door dhr. I. Larijn (Dordrecht) en M. Klaare (Tiel) gaf drie keer geel (Vlissingen 1x en IFC 2x).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Marco Bouwman, Edison Warner, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp (81. Tim Willemstijn), Ozan Cimen, Achraf el Hajouti (46. Noël Goossens), Juhtlen Castillo (81. Mohamed el Bannasri) en Joey Grootenboer.

tekst: Cees van Heeren