IFC geeft Rhoon een oorwassing

In de vierde competitiewedstrijd van het seizoen haalde IFC keihard uit tegen Rhoon. De met veel geblesseerden kampende tegenstander werd met een 8-0 nederlaag opgezadeld.
In de stand staat IFC nu op de tweede plaats met twee punten achterstand op DFC uit Dordrecht.

In vergelijking met de competitiewedstrijd van vorige week begon de later tot man van de wedstrijd benoemde Nick de Veij als basisspeler en Danny Slingerland als wisselspeler.

Nick de Veij

Als Rhoon de hoop had het zolang mogelijk op een 0-0 stand te houden, kon dat doel na 43 seconden de prullenbak in. Een snelle aanval over links met een voorzet van Oussama el Hajouti en Nick de Veij werkte, waarbij de bal door de benen van de doelman ging, af. Doordat IFC bij de afwerking hierna niet scherp bleek, duurde het een half uur voordat de score verhoogd werd. Bij een door Achraf el Hajouti genomen corner maakte Zwaan hands en voorkwam daarmee dat Tim Willemstijn kon koppen. Yoeri Rombouts werkte de penalty feilloos af 2-0. Nog voor de rust werd de score verdubbeld. Uit een vrije trap van Achraf el Hajouti viel de bal over een iedereen bij de 2e paal, waar de slim weggelopen Michael Slingerland koppend de score verhoogde en Mitchel Ott tekende in de laatste minuut voor de 4-0 ruststand.
Na de rust met Danny Slingerland voor zijn broertje Michael in het veld, leek de wedstrijd meer een grote ronde op het trainingsveld. Na een één-twee met Rombouts zorgde Ott voor de volgende treffer. Enkele minuten later was het de koppende Nick de Veij die na een voorzet van Oussama el Hajouti voor de tweede keer op het scoringsformulier kwam te staan. Nadat de doelman Van Wassenaar een inzet van Slingerland afweerde was het Ott die de rebound binnenschoof en zo zijn hattrick voltooide. Inmiddels was de 2e helft slechts nog geen tien minuten bezig en de stand dus al opgelopen naar 7-0. Van een score met dubbele cijfers kwam het echter niet. Alleen Noah de Neijs met een schot van afstand wist nog een doelpunt te maken.
Voor de derde keer behield keeper Jeroen de Veij met de verdediging onder aanvoering van Perry van Eijken derhalve de nul.
Zoals trainer Ron Timmers na afloop aangaf ,, de sportieve tegenstander hebben wij nog gespaard.“ De trainer Ronard Venekamp van Rhoon gaf aan ,,Hoewel wij zes basisspelers misten, zouden wij ook als wij volledig waren geweest zeker verloren hebben. IFC is één van de beste ploegen, die ik de laatste jaren in de 3e klasse gezien heb.´´

Volgende week op zaterdag 22 oktober speelt IFC om 14.30 uur in de beker een uitwedstrijd bij het in een andere derde klasse uitkomende Drechtstreek in Papendrecht. Op 29 oktober speelt IFC dan de volgende competitiewedstrijd bij en tegen Seolto in Zevenbergen.

IFC – Rhoon: 8-0
1. 1-0 Nick de Veij, 31. 2-0 Yoeri Rombouts, 39. 3-0 Michael Slingerland, 45. + 51. 4-0 en 5-0 Mitchel Ott, 52. 6-0 Nick de Veij, 54. 7-0 Mitchel Ott en 71. 8-0 Noah de Neijs.
Opm. scheidsrechter G.W. van Bleek hield de kaarten op zak in het sportieve duel.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken (82. Yannick Jansen), Tom van Oorschot (85. Dennis de Koning), Nick de Veij (85. Houssem Ghazouani), Achraf el Hajouti (62. Noah de Neijs), Yoeri Rombouts, Michael Slingerland (46. Danny Slingerland), Mitchel Ott en Amir Mahmoudian (62. Yannick Jansen).