IFC: Gelijkspel in matig oefenduel
.

Tekst: Cees van Heeren  /  Foto: Aad van der Knaap

In zijn tweede voorbereidingswedstrijd speelde IFC met 1-1 gelijk tegen en bij het één klasse lager uitkomende DHC. Op het nostalgische complex tegen de compact spelende ploeg uit Delft, die hun eerste oefenwedstrijd speelden, kon IFC het goede spel uit de eerste oefenwedstrijd niet doortrekken.

Het spelniveau in deze wedstrijd was matig, beide teams hadden veel balverlies en het baltempo was niet al te hoog. Dit is uiteraard niet zo vreemd in de beginfase van de voorbereiding, waarbij de afstemming van de spelers onderling nog lang niet optimaal is.
IFC was weliswaar de ploeg met het meeste balbezit, maar kon in aanvallend opzicht in de eerste helft bar weinig creëren. De beste mogelijkheden waren zelfs voor de thuisploeg. Zo moest keeper Yordi Godijn de bal uit een venijnige vrije trapdoor van Roon vanaf 30 meter over zijn doel slaan en zocht een na binnenkomende speler vlak voor het rustsignaal het doel iets te hoog.

Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft, waarbij vier verse spelers waren ingebracht, een goede voorzet van Elson do Rosario Almeida en de daaropvolgende omhaal van Yoeri Rombouts (die in de eerste helft tot twee keer toe de bal in kansrijke positie slechts schampte) belandde helaas op de bovenkant van het doelnet. Even later kon het deel van de ongeveer 75 belangstellenden, dat IFC een goed hart toedraagt wel juichen. Uit een corner van de ingevallen Danny Slingerland was het Joey Grootenboer die de bal via de grond in het doel kopte 0-1. Het eerste doelpunt voor de Rood Zwarten in het nieuwe seizoen.
Amper twee minuten later was de stand weer in evenwicht. Een snelle aanval over de rechterkant en bij de 2e paal was het Kooijmans of was het zijn IFC verdediger die voor de gelijkmaker zorgde 1-1.

In het laatste kwartier van de wedstrijd was het de thuisploeg tot drie keer aan toe dicht bij een nieuw geldig doelpunt. Eerst bracht onze keeper Yordi Godijn redding op een inzet van Tromp. Enkele minuten later kreeg DHC een penalty te nemen, die door Emmerik tegen de lat geschoten werd. De terugkaatsende werd vervolgens wel door dezelfde speler in het doel gekopt doch volgens de regels door de scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd. Zo´n vijf minuten voor het eindsignaal werd er weer een doelpunt van DHC afgekeurd wegens buitenspel.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Trainer Jack van den Berg zal ongetwijfeld genoeg zaken geconstateerd hebben, die beter kunnen en ook zullen moeten. Daarvoor zijn uiteraard nog de nodige trainingen voorhanden en tevens nog een viertal te spelen oefenwedstrijden.
De voor dinsdag 13 augustus geplande oefenwedstrijd (tegen Heinenoord) gaat niet door.
De volgende oefenwedstrijd is op vrijdagavond 16 augustus tijdens het Jumbo Zalmplaat toernooi bij Meeuwenplaat. Tegenstander zal dan het in de 2e klasse zondag uitkomende FC IJsselmonde zijn.

DHC – IFC: 0-0 (1-1).
65. 0-1 Joey Grootenboer en 67. 1-1 Youri Kooijmans.
Beginopstelling IFC: Yordi Godijn; Elson do Rosario Almeida, Essey Kiflom, Keessie Wolters, Patrick Fonseca, Perry van Eijken, Hermon Tekleab, Michael Potkamp, Everon Pisas, Yoeri Rombouts en Joey Grootenboer. Invallers bij start 2e helft: Amir Mahmoudian, Marco Bouwman, Danny Slingerland en Mitchel Ott.