IFC Girls Academy: plezier voor jong en oud(er)

Tijdens de afgelopen zomervakantie kon Nederland enkele weken genieten van Nederlands Vrouwenelftal tijdens het EK dat in ons land werd gehouden. In navolging van de handbaldames waren het nu de Oranje-leeuwinnen die omarmd werden door het Nederlandse volk. Jong en oud bevolkten de tribunes om aan te moedigen. Het is dan ook een open deur om te zeggen dat het meisjes-en vrouwenvoetbal populair is. De laatste jaren zelfs de snelst groeiende sporttak van Nederland.

Dertien jaar geleden had men dat bij IFC al door en is men gestart met de IFC Girls Academy. In de loop der jaren is deze Girls Academy uitgegroeid naar een fenomeen in de regio. Veel clubs in de regio kijken vaak jaloers naar IFC als het gaat om de meidenafdeling. De IFC Girls Academy heeft al jarenlang een magneetwerking. Het is er niet alleen gezellig, maar er kan zowel op recreatief als prestatief niveau gevoetbald worden. Met ongeveer honderdvijftig voetballende meisjes en vrouwen is voetballen in elke leeftijdsklasse mogelijk. En dat is vaak het verschil met andere verenigingen in de regio. Die hebben vaak één, twee of drie teams rondlopen en dan is doorstroming naar een hoger niveau (jammer genoeg) niet mogelijk. Speelsters spelen dan op een te laag niveau en dat gaat (vaak) ten koste van het spelplezier.

 

 

 

Ook het komend seizoen krijgen alle meiden bij IFC weer twee maal in de w

eek training van gedreven trainers. Natuurlijk staat spelplezier altijd voorop, maar worden er vooraf ook wel doelstellingen geuit. Zo gaat de nieuwe trainer Wil Brinkhuis proberen het eerste Vrouwenteam richting de 2e klasse te loodsen. Dit kan met een enthousiast, jong team, dat afgelopen jaar al succesvol debuteerde in de 3e klasse.
Ook veel jeugdteams spelen in hoogste klasse. Wie echter denkt dat de IFC Girls Academy alleen trainen en competitievoetbal is, heeft het mis. Gedurende het voetbaljaar worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals strandtrainingen, bostrainingen, het IFC Girls kamp met ongeveer tachtig meiden, bowlen, etentjes met het team, toernooien etc.

Iedereen die eens wat trainingen wil meedoen, kan contact opnemen met Ben Bakker, via shandunc@caiway.nl