IFC haalt hard uit tegen SSW

In zijn derde competitiewedstrijd haalde het thuis spelende IFC hard uit tegen SSW uit Dordrecht. De 9-1 eindstand was slechts een zwakke afspiegeling van de veldverhoudingen. IFC is de enige ploeg, met 9 punten uit drie wedstrijden, die nog zonder puntenverlies is.

In vergelijking met de eerste competitie thuiswedstrijd tegen Leerdam Sport had trainer Ron Timmers één wijziging in de basisopstelling doorgevoerd. De zeer ervaren Nico Ramos was de rechtsback in plaats van de op de reservebank plaatsnemende Amir Mahmoudian.

Zoals verwacht nam IFC gelijk het heft in handen en binnen zeven minuten spelen stonden de Ambachters al met 2-0 voor door doelpunten van Michael Slingerland en Robin Benningshof. In het verdere verloop van de eerste helft werd de doelpuntenscore gestaag opgevoerd. Nick de Veij, Michael Slingerland, Robin Benningshof 2x en aanvoerder Danny Slingerland vanaf de penaltystip na een overtreding op De Veij maakten er een zevental van voor de rust vol. Bij een 3-0 tussenstand had de beste man aan Dordtse zijde Rayson Koeiman voor SSW tegen gescoord, zonder dat dit enige spanning in de wedstrijd bracht.

Nadat enkele minuten na de rust Michael Slingerland koppend voor 8-1 zorgde, leek een ware monsterscore een reëel gegeven te gaan worden. Echter de concentratie verslapte logischerwijze, de wisselspelers kwamen uiteraard in het veld en de Dordtse doelman Henkie Verbeucken (nog een o17 speler) toonde opeens ook zijn kwaliteiten. Uiteindelijk was het Michael Slingerland uit een voorzet van Jip Kegge, die zijn vierde van de middag liet optekenen en voor de 9-1 eindstand zorgde.

Wel dient nog zeker vermeldt te worden, dat Valentijn de Bruin als o17 speler als invaller zijn debuut maakte in IFC 1 en dat middenvelder Tom van Oorschot tot Man van de Wedstrijd werd benoemd. Overigens was de erkende schutter Yoeri Rombouts, meer dan 100 doelpunten in het voormalige IFC zondag 1, een aandachtig toeschouwer.

Er staan nu voor IFC twee uitwedstrijden op het programma. Dinsdagavond 19 oktober om 20.15 uur de inhaalwedstrijd bij Unitas in Gorinchem en zaterdag 23 oktober om 15.00 uur bij Peursum in Giessenburg. Deze laatste ploeg is de huidige koploper met 10 punten uit vier wedstrijden.
Op zaterdag 30 oktober speelt IFC dan weer thuis tegen Asperen.

IFC – SSW: 9-1 (7-1).
4. 1-0 Michael Slingerland, 6. 2-0 Robin Benningshof, 18. 3-0 Nick de Veij, 21. 3-1 Rayson Koeiman, 23. 4-1 Robin Benningshof, 29. 5-1 Michael Slingerland, 33. 6-1 Robin Benningshof, 38. 7-1 Danny Slingerland, 48. 8-1 Michael Slingerland en 76. 9-1 Michael Slingerland.
Opm. Doordat er geen KNVB scheidsrechter aanwezig was, en met instemming van beide ploegen, leidde dhr. F. Greve (IFC clubscheidsrechter en KNVB jeugd scheidsrechter) het duel. Hij leidde solide en kon de kaarten in het sportieve duel op zak houden.
Spelers IFC: Jeroen de Veij; Nico Ramos, Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Robin Benningshof, Danny Slingerland, Michael Slingerland en Oussama el Hajouti. Invallers: Rens Idzenga, Amir Mahmoudian, Jip Kegge, Valentijn de Bruin en Rowdy Lingen.

Eerder gepubliceerde voorbeschouwing klik hier.

Cees van Heeren

Op facebook staan nog enkele foto’s

Pupil van de week was Bobbi van Rietschoten

Bobbi is 7 jaar en voetbalt in JO9-2 zijn favoriete voetbalclub is Feijenoord. Messi  is zijn favoriete voetballer.