EERSTE WINST VOOR IFC IN 2017

Tekst Cees van Heeren
Foto´s Jeroen van der Sman

Het in de zondag hoofdklasse uitkomende IFC heeft zondagmiddag 19 februari de eerste winst van het jaar 2017 behaald. Het ook in de middenmoot staande Halsteren werd namelijk met 4-2 verslagen. Hiermee werden drie belangrijke punten gepakt om enige afstand te houden ten opzichte van de onderste vier plaatsen. Tevens is daarmee natuurlijk ook gelijk de derde periode goed begonnen.

Trainer Jack van den Berg koos op het eigen sportpark Schildman voor bijna dezelfde elf spelers die twee weken geleden een gelijkspel bewerkstelligden tegen Chevremont. Alleen op het middenveld voerde hij een wijziging door. Perry van Eijken startte weer in de basis. Ufuk Akkanoglu nam plaats op de volledig gevulde reservebank.
Bij tegenstander Halsteren ontbrak wegens een blessure Matthew Amoah, die goed is voor 116 doelpunten in de eredivisie.

Al in de tweede minuut kwam IFC op een achterstand te staan na een mooi schot van Beerendonk. Maar daarna was het zelf de beduidende betere ploeg op het veld. Binnen tien minuten na de opgelopen achterstand kwam de gelijkmaker. Tot verrassing van de verdediging kon de goed doorzettende Danny Slingerland de bal op de achterlijn voortrekken en zorgde Yoeri Rombouts met een intikker voor zijn eerste doelpunt in het jaar 2017. Rond halverwege de eerste helft kwam IFC op voorsprong. Deze keer had Yoeri Rombouts, na een diepe bal van Perry van Eijken, de assist op de bij de tweede paal opduikende Danny Slingerland. Het vijfde competitie doelpunt dit seizoen voor de Ambachtse aanvoerder. Bijna moest IFC de gelijkmaker toestaan, maar keeper Bas van Zee hield de voor hem opduikende Beerendonk van diens 2e treffer af. Over het half uur spelen was het Brian Leons die een voorzet van Perry van Eijken succesvol koppend afrondde voor een 3-1 ruststand.

De tweede helft was levendig, maar aanvankelijk zonder veel grote kansen voor beide ploegen. Wel hadden in de aanvangsfase zowel Yoeri Rombouts als Akin Arslan in één en dezelfde aanval IFC op rozen kunnen helpen doch doelman Pietersma bewees waarom hij voor RBC Roosendaal in 2009 negen duels in de eerste divisie gekeept had. De grotere voorsprong kwam er toch. Na een corner van Danny Slingerland torende verdediger Levi Spencer Salomao boven een ieder uit en tegen zijn kopbal met nog een ruim kwartier te spelen was geen verweer mogelijk 4-1. Dit was het eerste doelpunt voor deze van het gefuseerde PFC overgekomen verdediger. Hoewel in de slotfase IFC wat terugviel qua niveau en Halsteren via Bedaf nog wel een keer tot scoren kwam, kwam de overwinning geenszins in gevaar meer.

Door deze nuttige maar verdiende overwinning klimt IFC licht naar de zevende plaats in de stand. De voorsprong op de na afloop van de competitie met degradatiewedstrijden te spelen ploegen bedraagt thans vijf punten. De eerstkomende wedstrijd volgt pas op 11 maart a.s. als een bezoek moet worden gebracht aan het uit Oss afkomstige DESO.

IFC – Halsteren: 4-2 (3-1).
2. 0-1 Jeroen Beerendonk, 11. 1-1 Yoeri Rombouts, 22. 2-1 Danny Slingerland, 33. 3-1 Brian Leons, 72. 4-1 Levi Spencer Salomao en 86. 4-2 Marvin Bedaf.
Opm
. Scheidsrechter V.S. Ris uit Groningen bijgestaan door zijn assistenten dhr. Rodenburg en dhr. Werrelmann gaf aan beide ploegen een gele kaart. Bij IFC was dit Ozan Cimen, die daardoor helaas voor de volgende wedstrijd geschorst is.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Brian Leons (77. Marwin Richard), Ronnie Nouwen, Akin Arslan (69. Ufuk Akkanoglu), Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (69. Marwin Richard), Danny Slingerland (86. Achraf el Hajouti), Ozan Cimen, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.