IFC HANDHAAFT HAAR GOEDE THUISREEKS

tekst: Cees van Heeren

ifc-deso-1Door een 3-0 overwinning op DESO uit OSS zorgde IFC voor zijn vijfde achtereenvolgende thuisdriepunter in de hoofdklasse. Letterlijk en figuurlijk was Marwin Richard de grote man bij de Ambachters met twee treffers. Door deze overwinning neemt IFC weer de gedeelde vijfde plaats in op de ranglijst.

Trainer Jack van den Berg kon wegens blessures en ziekte niet beschikken over het drietal routiniers Ronnie Nouwen, Nico Ramos en Danny Versluis. In de opstelling had hij echter een variant bedacht door aanvaller Marwin Richard als rechter middenvelder op te stellen in plaats van de nu in de aanval geposteerde Akin Arslan.

Op het regenachtige Sportpark Schildman bleken de gasten uit Oss aanvankelijk zeker niet de onderliggende partij. Integendeel qua veldspel hielden de ploegen elkaar in evenwicht, waarbij IFC echter nauwelijks voor aanvallend gevaar zorgde. In het eerste half uur van de wedstrijd voorkwam keeper Bas van Zee tot twee keer toe een tegentreffer. Tevens zag hij tot zijn opluchting een schot van Steeg vanaf net buiten de zestienmeterzone tegen de paal belanden. Iets over het half uur spelen kwam IFC zelf echter op voorsprong. Na een kort genomen corner kwam de afvallende bal bij aanvoerder Danny Slingerland terecht. Na zijn schot vanaf 20 meter kwam de bal via een kluts voor de voeten van Marwin Richard, die succesvol uithaalde 1-0.

ifc-deso-2Hierna volgde de beste fase van IFC maar Akin Arslan vanaf de middenlijn (over) en Yoeri Rombouts (door keeper uit de kruising getikt) hadden nog geen succes. In de derde minuut van de blessuretijd was Ufuk Akkanoglu wel succesvol toen hij een door doelman Van de Beek weg gestompte bal volley binnenschoot. Het eerste competitiedoelpunt dit seizoen van de middenvelder. Dit doelpunt was overigens ook de 900ste reguliere competitietreffer van IFC ingaande het seizoen 1999/2000. IFC kon met een zonnige voorsprong van 2-0 de rust in.

In het tweede bedrijf was DESO weliswaar de bovenliggende partij (gezien de achterstand moesten zij natuurlijk ook wel), maar had IFC de wedstrijd goed onder controle en gaf het eigenlijk in verdedigend opzicht weinig of niets meer weg. Na iets meer dan een uur spelen kwam IFC helemaal op rozen te zitten. De bal na een vrije trap van Danny Slingerland werd door Marwin Richard met links in de verre hoek binnengeschoten voor de 3-0 uiteindelijke eindstand. De lange Rotterdammer kon zich na afloop met zijn twee treffers met recht man van de wedstrijd noemen.

ifc-deso-3Volgende week zondag 13 november mag IFC bij een andere vereniging uit Oss aantreden. Het op de 12e plaats staande OSS´1920.

IFC – DESO/van der Horst: 3-0 (2-0). 32. 1-0 Marwin Richard, 90+3. 2-0 Ufuk Akkanoglu en 62. 3-0 Marwin Richard.
Bijz.: Scheidsrechter Lensink uit Arnhem gaf 2 gele kaarten aan DESO spelers.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Chayo Maria (77. Jordi Fok), Akin Arslan (85. Achraf el Hajouti), Perry van Eijken, Yoeri Romboutsi (Frits Paap), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.