IFC HARD ONDERUIT IN ZUID-LIMBURG

Tekst: Cees van Heeren

In de laatste competitie uitwedstrijd van het seizoen ging IFC hard onderuit in Zuid-Limburg. De 4-0 nederlaag voor de Ambachters bij RKSV Groene Ster betekende niet alleen maar liefst de 10e maar tegelijk ook de grootste uitnederlaag van het seizoen.
Mede door deze nederlaag is, het op de 9e plaats in de stand staande IFC nog steeds niet zeker, dat het ook volgend seizoen zal mogen uitkomen in de hoofdklasse.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week keerden Danny Slingerland en Ronnie Nouwen terug in de basis. Jordi Fok en Brian Leons begonnen mede daardoor als wisselspelers.

In de eerste helft leek het er nog helemaal niet op, dat IFC tegen zo´n grote nederlaag zou aanlopen. Zo werd een schot van Achraf el Hajouti geblokt door een verdediger en was de Limburgse doelman paraat hij een poging van Yoeri Ronbouts in de korte hoek. Over halfweg de eerste helft een goede aanval van de kant van IFC opgezet door Nouwen en Akin Arslan. Helaas belandde de afsluitende inzet van Rombouts tegen de paal. Dit was gelijk ook de laatste goede aanvallende actie van IFC in het verdere verloop van de wedstrijd.

Tot op dat moment was ook Groene Ster weliswaar enkele keren gevaarlijk geweest maar een poging van Geurts ging naast en een poging van Van Kesteren verwerkte keeper Bas van Zee goed in een corner. Ook onderschepten zowel Stephen Emelina als Nico Ramos de bal bij een potentiele gevaarlijke aanval. Na bijna een half uur spelen ging het echter mis in de organisatie bij IFC bij een corner. Een corner vanaf de linkerkant werd vanaf rechts weer voorgebracht en door de teveel ruimte krijgende Schirra binnengeschoten voor de 1-0 ruststand.

In het eerste kwartier na de rustpauze was er voor beide doelen weinig te beleven. IFC hanteerde alleen de lange bal van achterenuit in de trechter richting Marwin Richard, die elk kopduel verloor van de even lange Werker. Terwijl ook de thuisploeg in goede bedoelingen bleef steken.

In de laatste 25 minuten van de wedstrijd zakte IFC echter collectief door de ondergrens en zonder veel moeite profiteerde Groene Ster daarvan door uit te lopen naar een 4-0 overwinning. Na een voorzet vanaf hun rechterkant kon Schirra (foto) koppend voor de 2-0 zorgen (zijn 12e competitie doelpunt). Een afstandsschot van Zwartjes belandde later op de lat boven keeper Van Zee. Weer een voorzet vanaf de rechterkant werd door keeper en verdedigers van IFC radicaal gemist en Velraeds kon bij de 2e paal daardoor simpel voor de 3-0 zorgen. Nadat een beroerde inspeelpass van Levi Spencer Salomao nog net geen nieuw tegen doelpunt opleverde was een tweede doodspelmoment goed voor de 4-0. Deze keer werd de bal uit een corner door de mee opgekomen Werker hard binnengekopt. Een goede tien minuten later was dit ook de eindstand.

Door deze overwinning klimt Groene Ster naar de 10e plaats, nu net boven de nacompetitiestreep. IFC heeft één punt meer en staat daarmee zoals gezegd negende in de rangschikking.
Hoewel inmiddels vaststaat, dat DOSKO de eerste degradant is, staan de verdere drie onderste plaatsen nog geenszins vast. In aanmerking voor de 2e directe degradatie plaats en de twee nacompetitie plaatsen voor klassenbehoud komen nog: IFC (35 punten), Groene Ster en Gestel (beide 34 punten), Chevremont en DESO (beide 33 punten) en RKAVV en EHC (beide 32 punten). Geen van deze ploegen treffen elkaar op de laatste competitiedag. Zodat in de laatste competitieronde op bijna alle wedstrijden hoogspanning zal staan.
IFC dat bijna 75% van zijn punten op het eigen veld behaalde, speelt in de laatste speelronde thuis tegen kampioen Blauw Geel´38 uit Veghel. In de wetenschap, dat en overwinning zeker de 9e plaats in de eindrangschikking zal betekenen en bij elke andere uitslag de resultaten op de andere velden de plaats aan het einde van de competitie zal bepalen.
Groene Ster – IFC: 4-0 (1-0).
29. 1-0 Roel Schirra, 66. 2-0 Roel Schirra, 72. 3-0 Dave Velraeds en 79. 4-0 Kevin Werker.
Bijz.: Scheidsrechter R.J.A. Gansner uit Zandvoort bijgestaan door dhr. Lenderink en dhr. Custers gaf in totaal 5 gele kaarten. In tegenstelling tot de kaarten aan de spelers van de thuisclub betekenden de kaarten voor Slingerland en Leons van IFC voor hen geen schorsing.
De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Akin Arslan, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (67. Brian Leons), Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti (60. Perry van Eijken) en Levi Spencer Salomao.