IFC heeft aan één helft genoeg tegen Groote Lindt - ifc-ambacht
7286
post-template-default,single,single-post,postid-7286,single-format-standard,spwp_voetbal,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

IFC heeft aan één helft genoeg tegen Groote Lindt

Zaterdag (25 maart) stond er voor IFC een mooie streekderby op het programma tegen vv Groote Lindt. Groote Lindt is in de 3e klasse C een middenmoter en speelt eigenlijk niet meer voor iets, maar zal tegen IFC zeker niet willen verliezen. IFC heeft eigenlijk maar 1 taak en dat is de 3 punten meenemen naar Hendrik-Ido-Ambacht.

IFC begon de eerste 5 minuten afwachtend en was zoekend naar de ruimtes bij de tegenstander. Na de eerste 5 minuten ging het gas erop, IFC zat er kort op en gaf Groote Lindt geen ruimte om te voetballen. Zelf liet IFC de bal goed rond gaan en werd er telkens tussen de linies iemand gevonden. In de 15e minuut kreeg IFC een hoekschop waarbij Robin vd Sman alert reageerde en de 1-0 binnen kopte! Nog geen 5 minuten later kreeg IFC nog een corner en kopte Yannick vd Sman de 2-0 binnen! Groote Lindt oogt niet scherp en daar maakt IFC handig gebruik van. In de 25e minuut krijgt IFC een vrije trap toegekend na een handsbal. Robin Benningshof gaat achter de bal staan en schiet prachtig raak! 3-0. IFC gaat niet achter leunen en blijft druk uit oefenen op Groote Lindt. Hieruit ontstaat in de 30e minuut de 4-0 uit. Robin vd Sman onderschept de bal en geeft de bal af aan Robin Benningshof die koelbloedig afrond. IFC is messcherp in de afronding en geeft Groote Lindt geen enkele kans. Ruststand: 4-0.

fotostrip in Dordtenaar (1/2)

fotostrip in Dordtenaar (2/2)

Na rust zet Groote Lindt IFC direct vast, hierdoor kreeg IFC minder ruimte om te voetballen. IFC liet de touwen spreekwoordelijk op zijn beurt wat meer vieren. Het kreeg geen grote kansen tegen en creëerde zelf, op een 1 op 1 van Gerald Verhoef na, niets bijzonders. Melvin Boezaart moest nog een aantal keer in actie komen op een paar corners en voorzetten, maar ook dit veroorzaakt geen grote problemen. IFC boekt opnieuw een verdiende overwinning! Wieldrecht laat kostbare punten liggen tegen de Zwerver, het speelt 2-2 gelijk en Drechtstreek boekt een nipte overwinning tegen HSSC’61.

Volgende week speelt IFC zaterdag een uitwedstrijd tegen De Zwerver 1 in Kinderdijk.

Tekst: Mike Verbaas
Foto’s: Jeroen van der Sman

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.