IFC heeft de wind in de rug in 2020

Tekst: Cees van Heeren

Door een knappe 2-0 overwinning op Halsteren, de nummer twee van de hoofdklasse B, blijft IFC in het jaar 2020 nadrukkelijk de wind in de rug hebben. Het boekte dit jaar immers zijn vierde achtereenvolgende overwinning en klimt daarmee naar de derde plaats in de rangschikking.

Nadat IFC vorige zondag net als alle voetballende teams een vrije dag had gekregen ging op zondag 16 februari de competitie wedstrijd ondanks de stormachtige wind gewoon door.
In vergelijking met de laatste gespeelde competitiewedstrijd keerde Hermon Tekleab terug in de basisopstelling, waardoor Achraf el Hajouti plaats nam op de reservebank.
Bij de gasten maakten alle acht competitie doelpuntenmakers deel uit van de wedstrijdselectie.

De bezoekers uit Halsteren begonnen met de stormachtige wind in de rug in Hendrik-Ido-Ambacht en aasden op een vroege openingstreffer, maar tot doelpunten kwam het niet. De beste kansen waren eigenlijk voor IFC maar doelman Steging hield Everon Pisas tot twee keer aan toe van een treffer af. Beide keren was Joey Grootenboer de aangever.
Wel kreeg IFC in de eerste helft een domper te verwerken toen topscorer Yoeri Rombouts geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger was de recent na een buitenlands avontuur vrijgegeven Angelmo Vyent.
Het eerste kwartier na rust met een nog aanwakkerende wind was voor IFC. Na een korte corner van Pisas, was het middenvelder Perry van Eijken die de bal met zijn mindere been fantastisch in de kruising krulde voor de 1-0. Zijn 2e competitiegoal van dit seizoen. Als reactie op deze achterstand liet Moerland twee gevaarlijke voorzetten voor het doel van IFC vallen. Hoewel beide keren een aanvaller van Halsteren ook daadwerkelijk kon koppen, behoefde onze keeper niet in actie te komen. Halsteren kreeg niet veel later een buitenkansje vanaf elfmeter na een overtreding van Elson do Rosario Almeida. De door afdelingstopscorer Idabdelhay genomen penaltytrap werd echter prima gestopt door de IFC keeper Davey van Pelt (na afloop gekozen tot de terechte man van de wedstrijd). Diep in de blessuretijd redde onze keeper fabuleus op een inzet van dichtbij van De Witte en uit de daarop volgende snelle tegenaanval zorgde Everon Pisas namens IFC voor de 2-0 eindstand.

Voor het eerst in zijn hoofdklasse geschiedenis won IFC hiermee nu vier wedstrijden achter elkaar, waarin overigens ook telkens verdedigend de nul werd gehouden. Hiermee doet IFC nadrukkelijk mee in de strijd bovenin en om een (vervangende) periodetitel.

Op zondag 1 maart staat de volgende competitiewedstrijd op het programma voor IFC. Het betreft een uitwedstrijd in Nuth bij Minor, aanvang 14.30 uur. Voor morgen dinsdag 18 februari staat de al enkele keren afgelaste wedstrijd in de 2e ronde van de Voetbal Rijnmond Cup bij Stellendam opnieuw ingepland, aanvang 20.00 uur.

IFC – Halsteren: 2-0 (0-0).
58. 1-0 Perry van Eijken en 90+4. 2-0 Everon Pisas.
Opm. Scheidsrechter Dhr. M. Pijnenburg uit Udenhout bijgestaan door dhr. M. Winckens en dhr. B. Kaya gaf gele kaarten aan Tekleab, van Eijken (IFC) en Marijnissen (Halsteren).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (30. Angelmo Vyent / 84. Marco Bouwman), Danny Slingerland, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer.

Tekst: Cees van Heeren