IFC herstart competitie thuis tegen Rijsoord

Na een zes weken durende winterstop, staat de herstart van de competitie voor IFC gepland voor zaterdag 20 januari thuis tegen Rijsoord. Twee seizoenen geleden, toen IFC in de 4e klasse herbegon, speelde Rijsoord in de hoofdklasse. Na twee promoties van IFC en twee degradaties van Rijsoord treffen nu de beide ploegen uit de naburige plaatsen elkaar in de tweede klasse.
Waarbij het gezien de huidige weers- en veldomstandigheden de vraag is of de wedstrijd inderdaad doorgang gaat kunnen vinden.

De tegenstander Rijsoord:
De vv Rijsoord is in augustus 1937 zo genoemd. Voordien in 1924 opgericht als De Zwervers, omdat ze van weiland naar weiland trokken om wedstrijdjes te spelen. De vereniging kent momenteel zo´n 700 leden. Deze eeuw kwam het eerste elftal voornamelijk uit in de eerste klasse, met uitstapjes naar de hoofdklasse (5x) en 2e klasse (1x). Vorig seizoen eindigde het team op de 13e plaats in de zaterdag eerste klasse C met 14 punten uit 26 wedstrijden.

Dit seizoen:
Hoofdtrainer Johan Versluis zag zijn ploeg in de bekertoernooi poule winnen van Hardinxveld en Oranje Wit en gelijkspelen tegen Papendrecht. Na vrijgeloot te zijn voor de 2e ronde werd in december in de 3e ronde met 3-2 verloren bij GSC/ODS. In de Betcitycup werd gelijk verloren van Rhoon. In de competitie werden zes van de 11 gespeelde wedstrijden verloren, waarbij in uitwedstrijden bij De Zwerver, Oranje Wit, Spartaan´20 en Spirit. De laatst gespeelde uitwedstrijd werd dan echter knap met 4-5 gewonnen bij Alexandria´66. Met 11 punten en een doelsaldo van 15 voor en 30 tegen, neemt de ploeg de achtste plaats in de rangschikking in. De teamtopscorer is Luvienno Statia met zes doelpunten.

Historie:
In de seizoenen 18-19 en 21-22 troffen beide ploegen IFC en Rijsoord elkaar in een oefenwedstrijd. IFC won toen beide keren met respectievelijk 4-2 en met 1-4.

Waar te zien:
De wedstrijd tussen IFC en Rijsoord start zaterdag 20 januari om 15.00 uur op Sportpark Schildman.
Op papier is IFC de favoriet, maar op het veld moet het gebeuren en verrassingen zijn altijd mogelijk, zie het bekerverlies van Ajax tegen Hercules.

Cees van Heeren