2

IFC in beker onderuit met penalty´s

2tekst: Cees van Heeren
foto´s Ab Dijksman
Het is IFC niet gelukt om door te dringen tot de volgende ronde van het bekertoernooi van KNVB district Zuid 1. In Oosterhout verspeelde de ploeg van trainer Jack van den Berg een vroege 0-2 voorsprong. Aangezien de thuisploeg nadien ook twee maal scoorde, waarvan de laatste dik in blessuretijd moesten penalty´s voor de beslissing zorgen. Hierbij won Oosterhout met 6-5.

Trainer Jack van den Berg van IFC had voor de derde bekerronde wedstrijd tegen het in de derde klasse uitkomende vv Oosterhout naast keeper Lorenzo van Trijp ook basisplaatsen toebedeeld aan Maarten Broos, Sven Post, Frits Paap en Murat Degermeci.

IFC begon gewoon goed aan de wedstrijd op het mooie naar o zo winderige en koude sportpark De Contreie. Na een van de corners in de beginfase werd de bal opnieuw door Yoeri Rombouts voorgegeven en Frits Paap kopte de 0-1 binnen. Zijn vijfde officiële doelpunt voor zijn nieuwe club.

0-1

Nog geen vijf minuten later nam Ronnie Nouwen een afvallende bal op zijn slof en die suisde onhoudbaar in de kruising 0-2. Een heel mooi doelpunt in zijn 50ste officiële wedstrijd voor IFC (gerekend ingaande seizoen 2014-2015). IFC leek derhalve al heel snel op rozen te zitten, maar ondanks dat een enkele keer het wel een schiettent leek, verzuimde de spelers van IFC de op de grond liggende opponent definitief te vloeren met een derde treffer.

Integendeel IFC zakte langzaam maar zeker weg. Er werd niet goed compact meer gespeeld en duels verloren. Na ruim een half uur spelen scoorde Bouchti in de verre hoek de aansluittreffer 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft pakte IFC het weer beter op, maar wederom werden de kansen niet afgemaakt. Na een voorzet van Sven Post en een kopbal van Frits Paap redde de doelman. Een kopbal van Yoeri Rombouts was ook een prooi voor de Oosterhoutse doelman. Toen er ongeveer nog een kwartier te spelen was werd Frits Paap op de rechterkant gelanceerd maar ook hij kreeg de bal niet langs de doelman. Enkele minuten later leek een gekruist schot van Yoeri Rombouts wel binnen te gaan, doch de vingertoppen van de doelman brachten ten koste van een corner redding voor de thuisploeg.

Aan de andere kant behoefde keeper Van Trijp nauwelijks serieus in actie te komen. In de derde minuut van de blessuretijd had IFC zeker moeten scoren en de wedstrijd beslissen. Opeens kon de inmiddels ingevallen Brian Leons samen met Yoeri Rombouts de buitenspel omzeilen en op de doelman afgaan. Brian Leons schoot zelf maar kreeg de bal niet langs de doelman.
Als je zoveel kansen mist, dan gaat de oude voetbalwet in werking treden en ja hoor. In de laatste minuut van de blessuretijd, Oosterhout forceert nog een corner, die door de ingevallen Maamar met zijn hoofd doeltreffend verlengd wordt tot de 2-2 eindstand.

Dit betekent in het bekertoernooi, dat de beslissing moet vallen door een penaltyreeks. De eerste vijf penalty´s worden door beide teams benut. Voor IFC scoorden Degermenci, Slingerland, Van Eijken, Rombouts en Leons. De zesde penalty van Oosterhout wordt benut. De nestor van het IFC team Nico Ramos wordt de schlemiel, omdat zijn pingel wordt gestopt door keeper Everduim.

0-2

IFC verliest hierdoor van een ploeg die twee klasse lager speelt, waarbij ook nog een 0-2 voorsprong is weggegeven. Zonder Oosterhout te kort te willen doen: De spelers van IFC hebben zich zelf ernstig tekort gedaan door niet voortijdig af te rekenen met deze opponent. Tevens lopen zij en daardoor ook de vereniging zelf een (ook financieel) aantrekkelijke affiche in de vierde bekerronde mis, thuis tegen buurman ASWH.

Na het verlies in de competitie bij SJC en de huidige onnodige bekeruitschakeling zal IFC zich de komende week op de trainingen moeten herstellen en herpakken van deze klappen. Komende zondag 28 november wacht immers alweer een thuiswedstrijd in de competitie tegen DRL.
Oosterhout – IFC: 2-2 (2-1) Oosterhout wint met penalty´s 6-5.
4. 0-1 Frits Paap, 8. 0-2 Ronnie Nouwen, 32. 1-2 Marouane Bouchti, 90+4. 2-2 Tarik Maamar.
De spelers van IFC: Lorenzo van Trijp; Nico Ramos, Danny Versluijs, Maarten Broos, Ronnie Nouwen, Sven Post, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Frits Paap (78. Perry van Eijken), Murat Degermenci en Ufuk Akkanoglu (78. Brian Leons).