IFC in slotfase langs Groene Ster

Tekst: Cees van Heeren

ifc-groene-ster-1IFC revancheerde zich van de dikke thuisnederlaag van één week eerder door in de slotfase de 2-1 winst te pakken tegen het laag geklasseerde Groene Ster uit Heerlerheide.
Trainer Jack van den Berg, die na afloop van de wedstrijd zijn vertrek aan het einde van het seizoen bij IFC mededeelde aan zijn spelers, kon behoudens de geblesseerde Stephen Emelina over zijn volledige selectie beschikken.

Bij de gasten ontbrak wegens een schorsing een centrale verdediger.

In de achtste minuut van de wedstrijd kwam IFC al op voorsprong door een wonderschoon doelpunt. Een diepe bal van Ufuk Akkanoglu werd door de prima aanvallend ingestelde rechtsback Ozan Cimen (in zijn 40e officiële wedstrijd voor IFC) in één keer voorgegeven en Akin Arslan nam de bal ook ineens op zijn pantoffel en de bal vloog hoog binnen 1-0. Zijn 7e competitietreffer al. Ruim vijf minuten later was Arslan de aangeven. doch de kopbal van Yoeri Rombouts miste de goede richting. Nog geen kwartier na de openingstreffer kwamen de Limburgse gasten op gelijke hoogte. Eigenlijk bij hun eerste gevaarlijke moment. Na een corner werd de afvallende bal ook volley binnengeschoten door Roy Janssen 1-1. Dit was overigens een klein jubileum tegendoelpunt voor IFC. Het betrof het 600ste tegendoelpunt in de reguliere competitie met ingang van het seizoen 1999/2000. Aanvoerder Danny Slingerland trachtte halfweg de eerste helft nog tevergeefs doelman Thijssen te verrassen in de korte hoek.
Aangezien de beide doelman in het verdere verloop van de eerste helft weinig te doen kregen, was de gelijke ruststand dan ook niet onverwacht voor de kleumende toeschouwers.

ifc-groene-ster-2In de rust bleef de na een botsing in de eerste helft een lichte hersenschudding hebbende opgelopen Yoeri Rombouts achter in de kleedkamer en Marwin Richard ging voor hem in de punt van de aanval spelen.
Het eerste kwartier na de rust was duidelijk voor Groene Ster en hield keeper Bas van Zee de thuisclub op de been. De Limburgse spitsen Geurts en Vijgen waren daarbij wel heel snel, maar bleken dus ook geen echte killers te zijn. Langzaam aan kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht en in de laatste 20 minuten drukte IFC de gasten ver terug in de verdediging, maar echte 100% kansen werden niet gecreerd. Wel claimde Marwin Richard –wellicht terecht- maar tevergeefs een penalty op aangeven van Chayo Maria.
In de 89ste minuut kreeg IFC voor zijn aandringen de beloning. Na een inworp belandde de bal bij Marwin Richard, die zich bliksemsnel omdraaide en zich tot matchwinnaar kroonde door de bal binnen te prikken voor de 2-1 overwinning. Zijn vijfde competitietreffer.

Deze overwinning was gelijk al de zevende dit seizoen in de hoofdklasse, waardoor IFC nu nog geen eens op de helft van de competitie al meer punten heeft behaald dan in zijn eerste eerdere optreden in de hoofdklasse in het seizoen 2010-2011.
Volgende week zondag 11 december speelt het keurig in de middenmoot staande IFC zijn laatste competitiewedstrijd van het jaar 2016. In Veghel wacht dan de huidige nummer twee van de hoofdklasse, Blauw Geel´38/Jumbo als tegenstander.

ifc-groene-ster-3

IFC – Groene Ster: 2-1 (1-1).
8. 1-0 Akin Arslan, 22. 1-1 Roy Janssen en 89. 2-1 Marwin Richard.
Scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen, die gaf gele kaarten aan Nouwen en Cimen van IFC.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Chayo Maria, Ronnie Nouwen, Akin Arslan, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (46. Marwin Richard), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.