IFC in spektakelstuk langs Pelikaan

Ten opzichte van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Rijen had trainer Timmers van IFC aan twee andere spelers een basisplaats toegekend. Zowel Achraf el Hajouti als Bobby Vos keerden terug in de basis. Noah de Neijs en Ties van Aggelen begonnen op de reservebank.

Na ruim een kwartier spelen kwam IFC op voorsprong door een benutte penalty van captain Danny Slingerland. Dit na een ongelukkige handsbal van Thomas de Jong bij een voorzet van dezelfde Slingerland. Een vijftal minuten eerder zag broer Michael Slingerland een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde Nick de Veij met een prachtig afstandsschot de voorsprong 0-2. Het laag geklasseerde Pelikaan een wanhoopte niet en kwam door een rake vrije trap van Ruben de Raad terug in de wedstrijd. Vlak voor het rustsignaal was het Timo Nossent bij een scrimmage na een corner, die voor de gelijkmaker zorgde 2-2. Daarvoor al had Jeffrey Nossent de bovenkant van de lat getroffen.

In de tweede helft bracht na een goede aanval Deveney Veld op aangeven van Anwar Nzojibwami de thuisploeg voor het eerst op voorsprong 3-2. Echter enkele minuten later was het Nick de Veij die Tom van Oorschot in staat stelde om de Ambachtse ploeg weer op gelijke hoogte te brengen.

Na een voorzet van Danny Slingerland dacht Jayson van der Linden zijn IFC weer op een voorsprong gekopt te hebben. Helaas voor hem had de naar beneden gekopte bal onderweg een op de doellijn liggende medespeler geraakt en oordeelde de scheidsrechter buitenspel.
Met nog een dik kwartier te gaan bracht Ruben de Raad na doorkoppen van Jesse de Raad met een kopbal de thuisploeg voor de tweede keer wel op een voorsprong. Het vlagsignaal van grensrechter Jeroen de Visser bleek na kort beraad tevergeefs 4-3. Dit was al het 11e competitie doelpunt van de aanvalsleider uit Zwijndrecht.
IFC bracht vervolgens aanvallend nieuw bloed in het veld met een driedubbele wissel en ging ook achterin één op één spelen.
De wedstrijd kon toen alle kanten op. IFC supporters en een KNVB afgevaardigde hadden er alle hoop in, dat IFC de stand zou gaan omdraaien. Supporters van Pelikaan geloofden er vast in, dat hun ploeg zou standhouden en waarschijnlijk via een counter nog een keer kon scoren.

De eersten kregen gelijk. Binnen een tijdsbestek van drie minuten werd de achterstand een 4-5 voorsprong voor IFC. Doelman Francissen kreeg de bal bij een schot niet echt onder controle en het was Michael Slingerland die de score in de 81ste minuut weer in evenwicht bracht door de bal binnen te tikken. Zijn 9e competitiegoal van dit seizoen.
Nog geen twee minuten daarna schakelde IFC razendsnel om en de ingebrachte Mohamed el Bannasri bleef koel en rondde af voor 4-5.

In de daaropvolgende spannende slotfase en blessuretijd kwam in de stand geen verandering meer. Dit mede doordat een claim van Pelikaan voor een penalty na een handsbal niet werd gehonoreerd.
Zo houdt IFC de gedeelde tweede plaats in de rangschikking vast met evenveel verliespunten als koploper Oranje Wit. Pelikaan daarentegen blijft op de gedeelde 10e/11e plaats in de bedreigde zone.

Pelikaan – IFC: 4-5 (2-2)
18. 0-1 Danny Slingerland, 28. 0-2 Nick de Veij, 30. 1-2 Ruben de Raad, 44. 2-2 Timo Nossent, 51. 3-2 Deveney Veld, 54. 3-3 Tom van Oorschot, 73. 4-3 Ruben de Raad, 81. 4-4 Michael Slingerland en 83. 4-5 Mohamed el Bannasri.
Opm. scheidsrechter R. Collé uit Leerdam gaf geel aan Jesse de Raad, Mohammed el Hajouti (Pelikaan), Perry van Eijken, Nick de Veij (IFC).
Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (75. Noah de Neijs), Mark Zwang, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (75. Mohamed el Bannasri), Michael Slingerland (87. Sean Verburg), Bobby Vos (75. Ties van Aggelen) en Ramon van der Wal (46. Jayson van der Linden).