IFC J017-1(B1) kent moeizame start van het seizoen

Het nieuwe seizoen is geopend en alle teams zijn weer op weg naar hopelijk een succesvol maar vooral plezierig seizoen. Bij de B1 zat er in de voorbereiding voor de zomerstop het succes en plezier er wel in. De trainingen waren stevig en goed en ook bij de wedstrijden werd er goed veldspel en resultaat op de mat gelegd. Na de zomerstop kwam de groep beetje bij beetje weer bij elkaar. Na een aantal trainingen in de benen in onder andere Zwembad de Louwert(bedankt nog daarvoor) en op de trainingsvelden stonden er 2 voorbereidingswedstrijden op het programma.

Bij de eerste wedstrijd uit bij Hardinxveld verliep het niet zoals iedereen hoopte. We verloren met 2-1 maar ondanks dat waren er voldoende dingen die goed gingen en dingen waar we aan moesten werken. Met frisse moed gingen we weer het trainingsveld op. De week d’r na mochten we naar Steenbergen toe, een 1e klasser. En aangezien wij 4e divisie spelen moest dit toch echt een te klaren klus zijn. Tegen ieders verwachting in kregen we 4-1 klop. En moest de staf dus keihard gaan nadenken, hoe dit op te lossen… Want een week later stond ASWH uit op het programma.

Ook de voorbereiding richting ASWH werd helaas verstoord op zaterdagochtend. Ondanks dat wisten de mannen met de aanpassingen die aangebracht waren een 1-2 winst uit het vuur te slepen bij de buren. Een mooie overwinning voor IFC.

En dan zaterdag 3 september mochten we eindelijk aan de bak in de 4e divisie. Een wedstrijd waar wij als team al erg lang naar uit keken. MOC’17 B1 was de tegenstander. Onderweg naar Bergen op Zoom werden de herinneringen van vorig seizoen nog opgehaald door Esad en Dick. De uitwedstrijd werd daar afgesloten met rode kaarten en 4 penalty’s tegen. Uitslag 5-5.

We kwamen ruim op tijd aan en de voorbereiding op de wedstrijd verliep rustig en goed. Het was duidelijk dat iedereen scherp en klaar was voor de wedstrijd. De opstelling in willekeurige volgorde was als volgt: René, Tim, Oussama, Hicham, Dylan, Michiel, Dominique, Walid, Chakib, Redouane, Job. Lars en Mick begonnen op de bank.

We begonnen de wedstrijd goed. IFC had duidelijk de controle in de beginfase. Na iets meer dan 10 minuten spelen kwam er na een goede combinatie tussen Job en Dylan, een mooie voorzet van Job bij Dominique terecht. Dominique liet deze kans niet schieten en zette IFC op een 0-1 voorsprong. IFC zette de goede wedstrijd voort. Dylan verloor een sprint duel met de verdediger van MOC’17. Er leek in deze situatie geen vuiltje aan de lucht voor MOC’17 maar de keeper en verdediger gingen in de fout, waardoor Dylan kon profiteren en de bal veroverde. Ook deze bal werd voorgegeven en ingetikt door Dominique. Gejuich klonk over het sportpark want IFC pakte een 0-2 voorsprong. IFC speelde de wedstrijd zeer goed uit en we gingen rusten met een riante 0-2 voorsprong. Wie had dat 2 weken geleden verwacht toen we teleurgesteld weg reden bij Steenbergen vandaan?

De 2e helft ging IFC verder waarmee ze geëindigd waren. IFC had de controle en gaf weinig weg. Toch sloeg het noodlot toe, want MOC’17 scoorde de 1-2 na 58 minuten. Er stonden dus nog ruim 20 minuten op de klok. MOC’17 ging opportunistischer spelen en gooide een 4e spits erin. Het laatste kwartier ging MOC’17 vol druk zetten en pompen. De spanning was om te snijden en dit was dan ook bij iedereen te merken. IFC overleefde deze laatste 20 minuten. En pakte in de eerste wedstrijd de 3 punten. Boys we zijn enorm trots op jullie werklust en de prestatie.

Bij deze meldt ik even dat de foto’s gemaakt zijn door Marco Fok(voordat ik een schadeclaim krijg). Wilt u meer foto’s zien of op de hoogte blijven van IFC B1 check dan onze Facebook pagina IFC B1.