IFC JO13-1 tegen Nieuw Lekkerland JO13-1

Verslag: Jong Maal
Fotoverslag: Mw. Maal

Vanmorgen stond de tweede competitiewedstrijd op de agenda. Na een avondje en een nacht onstuimig weer was het weer compleet omgeslagen en hadden echt fantastisch voetbal weer.
Een heerlijke opkomende zon met een veld nat van de dauw. Heerlijke condities om een mooi wedstrijd te zien.
Vooraf in de kleedkamer bespreken we met elkaar de wedstrijd en kijken we vooruit hoe we gaan spelen en welke wijzigingen er zijn. Vandaag zijn Jess en Ismaëll weer aanwezig en is het dit keer Jacob dit er niet bij kan zijn.
Na een goede warming-up staat de scheidsrechter al vroeg op het veld waardoor we helaas niet meer naar binnen kunnen, maar daar laten we ons niet door afleiden. We bereiden ons voor en beginnen de wedstrijd goed en zijn gelijk wakker.
Dit leidt al vroeg in de wedstrijd tot een aantal goede kansen. Na een goede voorzet door Luca weet Jayden te scoren en komt de 1 – 0 op het bord te staan. In de eerste helft creëren we echt de kansen, maar vergeten we de 100% kansen af te maken. De bal wil er maar niet in. We hadden zeker in de eerst 15 minuten met 3 – 0 voor moeten staan, maar helaas gebeurd dit niet en blijft de tegenstander in de wedstrijd.
In de rust is het in de kleedkamer normaal gesproken een herrie van jewelste, maar dat is dit keer wel anders. Het is stil en iedereen beseft dat we niet goed spelen, ondanks de voorsprong zijn we het met elkaar eens dat dit niet de wedstrijd en het niveau wat wij kunnen spelen. De trainer zet de jongens op scherp en verteld ze de waarheid.

Na rust krijgen we de kansen weer, Jess maakt vanuit het centrum een rush over de linkerkant van het veld en kan zo doorlopen naar de 16. Hij schiet met zijn chocoladebeen op de goal. De bal hobbelde over de handen van de keeper en zo komen we op 2 – 0.  De minuten daarop creëren we echt nog grote kansen, maar worden allen gemist. Nieuw Lekkerland doet verwoede pogingen om tot een kans te komen, maar deze worden er goed uitgehaald door een zeer goed spelende Kiandro en Ismaëll.
Richting het einde van de wedstrijd volgt er nog een diepe bal vanuit de achterhoede van Nieuw Lekkerland. Het lijkt er sterk dat de spits met bal zo door kan lopen richting onze keeper. Echter is daar de professionele overtreding van Haidar. Uit de vrije trap die volgt komt geen gevaar en spelen we de wedstrijd zonder al teveel bijzonderheden uit.