IFC JO13-1 wint met ruime cijfers van Kozakken Boys JO13-1

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover de eerste competitiewedstrijd sinds 14 maart 2020. Om 10.00 uur stond de wedstrijd uit tegen Kozakken Boys gepland. Een tegenstander waar we afgelopen seizoen ook tegen gevoetbald hadden. De wedstrijd van vorig seizoen ging verloren, dus hadden we wat recht te zetten.

Met een goede voorbereiding in de benen door te beginnen met een gelijkspel thuis tegen RVVH JO13-1 en 3 keer een ruime overwinning in de bekercompetitie ontbreekt het niet aan zelfvertrouwen bij de jongens.

I.v.m. de corona maatregelen hebben we geen beschikking als team over een kleedkamer en hebben we de wedstrijdbespreking op het gras naast het veld waar het straks moet gaan gebeuren. We hebben helaas vandaag 2 afwezigen Ismaëll en Jess. Na een goede warming-up is het dan zover.
De scheidsrechter komt ons al halen voor het begin van de wedstrijd. De scheids is een oude bekende, hij heeft ons afgelopen seizoen gefloten.

De scheidsrechter fluit voor het begin en de wedstrijd is los. Kozakken Boys zet ons in de eerste paar minuten goed onder druk en combineren goed. Dit leidt echter niet tot grote kansen. Door een paar goede acties van Thomas en Keano blijven we keurig in de wedstrijd. We nemen meer het heft in handen en dit leidt tot kansen voor IFC. Via Bart wordt de bal naar voren gebracht en komt de bal bij Luca welke met zijn snelheid de verdediger eruit loopt en de bal terug legt op de goed meegelopen Levi, deze twijfelt geen moment en rond keurig af 0-1.

Al snel na de 0-1 door een knappe actie van de onze spits Luca 0-2. We blijven als IFC lekker voetballen en heerlijk combineren. Achterin worden de gaatjes goed dichtgelopen door Enzo als libero. Na een goed opgezette aanval over rechts via Lex gaat de bal over de achterlijn en krijgen wij een hoekschop. De hoekschop wordt vakkundig door Kozakken Boys weggewerkt, echter hadden ze geen rekening gehouden met een lucky shot van Bart. Met zijn rechts werkt hij de bal weg met een hard en hoog schot, welke precies tussen de lat en de keeper valt en zo de 0-3 op het bord zet.

Hierna gaan we met een ruime voorsprong de rust in en genieten we van het heerlijke zonnetje en een lekker zoete siroop. Na complimenten van de trainers worden de jongens ook alert gemaakt dat de tweede helft anders kan verlopen dan de eerste helft, dus we zullen alert en scherp moeten blijven. Helaas is het al snel in de tweede helft 1-3 door een bal die per ongeluk in eigen doel verdwijnt door een goede voorzet van Kozakken Boys. Na wat miscommunicatie valt helaas ook de 2-3 door een penalty.

We weten ons IFC goed te herpakken en de spanning loopt op. Op het middenveld wordt er goed gecombineerd door Jacob en Levi. IFC krijgt weer meer de overhand en weet met een goede steekbal van Jayden op Luca de 2-4 binnen te schieten. Met nog 10 minuten op de klok kan het nog alle kanten op. Echter staat de verdediging als een huis met Riff, Kiandro, Bart en Dean. Kozakken Boys combineert heel goed met mooie driehoekjes, maar onze mannen laten zich niet van de mat spelen en door een goed meevoetballende Keano worden kansen teniet gedaan.

In één van de laatste officiële speelminuten krijgt Lex nog een 100% kans, echter krijgt hij de bal er niet in. De scheidsrechter laat nog lekker doorvoetballen ondanks dat we al ruim in de blessuretijd zitten. Na een goede aanval wordt de bal onderschept en komt deze bij Jayden terecht. Deze twijfelt geen moment en geeft een mooie bal op Luca. Luca gaat met een tegenstander in zijn rug op de keeper af en maakt de 2-5. Na de 2-5 vindt ook de scheidsrechter het mooi geweest en is de eerste competitiewegstrijd winnend afgesloten.

Op naar de wedstrijd van komende zaterdag waar Nieuw-Lekkerland de volgende tegenstander is.

Komt allen kijken om mee te kunnen genieten van de kwaliteiten van al onze jongens (Keano, Riff, Thomas, Bart, Kiandro, Ismaëll, Haidar, Dean, Jacob, Lex, Levi, Jess, Mayhan, Luca & Jayden).

Helaas heeft Enzo besloten om te gaan stoppen met voetbal en zullen we dus niet meer kunnen genieten van zijn voetbalkwaliteiten. Enzo BEDANKT, namens al je teamgenoten en je trainers.