IFC JO13-1 — VVAC JO13-1

Na een week van trainen en toewerken naar de wedstrijd van zaterdag was het zaterdagochtend weer zover. De 3e competitiewedstrijd thuis om 08.30 uur tegen VVAC JO13-1. Door de aangescherpte maatregelen helaas zonder de steun van onze vaste supporters.
Ook deze wedstrijd met een andere samenstelling in het trainersduo. Alain genoot van een lekker weekendje weg. Hierdoor zat voor deze keer Jacco op de bank naast John. Ook zijn er jammer genoeg wat afwezigen onder de spelers.

Na een korte wedstrijdbespreking gaan we gezamenlijk naar buiten, helaas niet met een heerlijk zonnetje zoals afgelopen week, maar dit keer met een beetje miezer.
De scheidsrechter begint de wedstrijd mooi op tijd. We zijn blij dat er nog steeds enthousiaste en gedreven scheidsrechters zijn zodat wij een lekkere wedstrijd kunnen voetballen onder de goede begeleiding van scheidsrechter K. Buijs.
Direct na het eerste fluitsignaal zetten we de tegenstander onder druk. We creëren in het begin van de wedstrijd een goede aantal kansen. Een aanval over rechts opgezet door Riff en Thomas wordt goed voortgezet door een sterk spelende Lex. Deze geeft een strakke voorzet echter verdwijnt het schot van Luca in de hand van de keeper.
Bij het opbouwen door de tegenstander zijn we in de eerste aan het zoeken hoe het toch kan dat we op het middenveld steeds tegen een extra mannetje staan. VVAC combineert bij vlagen goed van achteruit naar voren, maar doordat Ismaëll met enige regelmaat de gaten dichtloopt en de ballen verovert wordt samen met Riff, Kiandro en Haidar voorkomen dat VVAC echt kansen krijgen.

Net voor rust wordt de bal opgepikt op het middenveld en wordt de bal met één keer raken via Levi, Jayden & Lex terecht bij Luca. Na een mooie aanname legt hij de bal goed en schiet de bal langs de keeper van VVAC, GOAL!! De 1-0 eindelijk op de borden.
We gaan de rust in met een verdiende voorsprong. In de kleedkamer is het stil en bespreken we met elkaar hoe we de tweede helft gaan aanpakken om de voorsprong te behouden en uit te breiden.
Daarnaast hebben we het er met elkaar over hoe we de man meer situatie op het middenveld moeten verdedigen bij balbezit van VVAC. De rust is weer voorbij en we gaan weer naar buiten.

Direct vanaf de aftrap nemen we het heft weer in handen en al snel in de tweede helft creëren we mooie kansen. Vanuit rechts op het middenveld speelt Levi de bal net achter de verdediging van VVAC en stuurt Luca eropuit. Na de aanname van Luca kapt de bal terug en speelt de bal terug op de goed meegelopen Jayden. Deze omspeelt zijn tegenstander en plaatst de bal van de rand van de zestienmeter mooi in de verre hoek buiten het bereik van de keeper. GOALLLLL 2 – 0
In het verloop van de tweede helft geven we geen enkele kans weg en daardoor de complimenten naar onze achterhoede. Haidar, Kiandro, Riff, Thomas, Jacob & Ismaëll hebben hier gezamenlijk voor gezorgd.
Halverwege de tweede helft krijgt Jacob door goed mee opkomen de bal voor zijn voeten en schiet voortreffelijk op de goal. Helaas voor Jacob en voor ons komt de bal buiten het bereik van de keeper op de paal terecht, geen 3 – 0, maar wel echt een prachtig schot.
We spelen de wedstrijd professioneel uit en houden de punten in Ambacht.