IFC JO13-2 deelt de punten met Pelikaan JO13-2

24-09-2016 IFC JO13-2 – Pelikaan JO13-2 — het fotoverslag vind je hier

Ik zal eerst eens uitleggen waarop wij trainen.

• Positiespel, en dan met name bal passen en dan gelijk weer vrijlopen om de bal weer te ontvangen.
  • Pass oefeningen, gewoon een bal naar elkaar overspelen over verschillende afstanden. 5M,10M,15M en iets verder.
  • Duels aangaan, als je de tegenstander in zijn ogen kan aankijken dan hou je hem voor je. Kijk je hem in zijn rug dan het duel aangaan. Lichaam dan goed gebruiken.
  • Afronden op het doel, goed en agressief op het doel schieten.
  • Lichaams- of schijnbeweging maken zodat je je vrij kan spelen.

Dan nu de wedstrijd tegen de Peli’s.

We mogen weer op het hoofdveld, Chris is onze vaste aanvoerder geworden en Bryan de reserveaanvoerder.
Al snel wordt duidelijk dat de tegenstander verder is dan onze jongens. Ze combineren redelijk goed, hebben een aardige schijnbeweging en passen goed over. Bij ons komt dat er maar zelden uit.
In de 5e minuut krijgen we een corner, deze wordt door Chris genomen en komt bij de vrijstaande Bryan terecht, die bedenkt zich geen moment en schiet de bal keurig binnen 1-0.

Het verloop van de 1e helft zie je dan ook een Pelikaan die op jacht gaat naar de gelijkmaker en een IFC dat probeert de voorsprong te vergroten. Daar Milan nog een goal maakt in buitenspel is dan ook nog erg jammer. In de blessuretijd scoort Pelikaan dan ook wel terecht de gelijkmaker.

In de rust wordt aan de jongens verteld, dat Justin op doel staat en je die gerust mag aanspelen. En niet dan zomaar op goed geluk de bal naar de zijkant moet spelen. De middenvelders sneller moeten passen ipv te gaan lopen met de bal. En het mag gerust wat feller allemaal.

De 2e helft is een stuk minder van onze kant. Een hoge bal van Justin word door een soort van karatetrap weer weggegeven. Bij een sprintduel wordt de bal zomaar naar de zijkant gespeeld waar niemand staat. Er wordt niet vrijgelopen om de bal te ontvangen. Buitenspel staan is normaal. En schieten op doel zijn terugspeelballetjes.

Als Pelikaan in de aanval is wordt deze wel vaak onderbroken door onze verdediging of door de weer goed keepende Justin (hij is toch echt een heel goede keeper) onschadelijk gemaakt.

Verdedigend is het allemaal wel goed, dit is dan ook op dit moment onze sterkste lijn. Aanvallen en opbouwen moet gewoon wat beter, maar vooral wat rustiger.

Net voor het einde van de wedstrijd wordt Bryan vastgehouden in het strafschopgebied en brengt de overigens goed leidende scheidsrechter de fluit naar zijn mond. Strafschop wordt er geroepen vanaf de kant. Maar hij fluit niet, later vertelt hij dat als hij was gaan liggen het wel een strafschop was geweest. Ik ben het daar natuurlijk niet mee eens.

De wedstrijd eindigt dan ook in een terecht gelijkspel.

Komende week gaan we weer hard trainen om de bovengenoemde punten erin te krijgen. Herhalen en herhalen totdat het gewoon automatisch gaat.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Meerkerk. Dit is de koploper in de competitie. Ik denk dat we daar een goede pot gaan laten zien. Ook hoop ik dat er dan een ouder langs de lijn staat om te vlaggen.