IFC JO13-2 in 2e ronde KNVB beker

13-09-2016 Papendrecht JO13-2 – IFC JO13-2 2e ronde knvb beker
Op deze mooie en warme nazomerse dinsdagavond de 2e wedstrijd voor de beker uit bij Papendrecht. Deze hebben de 1e wedstrijd met 10-0 gewonnen. Op papier een lastige tegenstander dus.
Daar aangekomen zien we dat we op veld 3 moeten spelen. Na de teambespreking waar het plan word uitgelegd hoe te gaan spelen gaan we richting veld. Dat blijkt een aardig stukje lopen te zijn. Eenmaal aangekomen zou je denken een mooie grasmat aan te treffen, echter lijkt het meer dat ze dit veld een maand lang over het hoofd hebben gezien. Of snelt de roem van het snelle veldspel ons vooruit. Het gras is lang en dan bedoel ik echt lang. Op grote delen van het veld is het ook gewoon soppig. Dat gaat moeilijk worden op snel spel en komt het aan op hard werken.

Vandaag is Chris onze aanvoerder en hij is zo slim om met de lage zon in onze rug te kiezen.
Dan gaan we beginnen, en al snel is duidelijk wat wij graag willen zien, lopende spelers. Langzaam aan worden we steeds gevaarlijker wat ook resulteerde met een bal op de paal van Luuk na een mooie combinatie over verschillende schijven. Papendrecht komt er sporadisch uit, maar onze verdediging staat als een huis. Sem en Axel hebben alles onder controle en bij Daan en Sven kom je echt niet zomaar langs.
Na de drinkpauze wil Sven gewisseld worden, heeft zijn knie verdraaid. Glenn die net terug is van een blessure is zijn vervanger. Na de drinkpauze gaan we verder maar echte kansen blijven uit. En als zo vaak krijgt de tegenstander dan een heel grote kans, maar Justin weet deze op een geweldige manier te pareren en houdt zijn ploeg in de wedstrijd. De 1e helft gaat dan ook snel voorbij. Stan en Lars zijn hier erg blij om, wat hebben deze mannen meters gemaakt.

Omdat het zo ver lopen is naar de kleedkamer blijven we dan ook in de rust op het veld waar de bekende puntjes op de i worden gezet. Het advies is dan ook zo doorgaan maar meer lef tonen. De keeper is wel groot, maar niet echt balvast.

Ook het begin van de 2e helft is voor IFC, we worden steeds sterker. En als Luuk Milan wegstuurt zodat deze vanaf bijna de eigen helft naar het doel van Papendrecht kan is iedereen in spanning. Dan blijkt als zo vaak bij spitsen, hij heeft teveel na kunnen denken en schiet de bal over het doel. Dan een vrije trap voor IFC, vanaf de kant wordt geroepen dat deze snel moet worden genomen, de tegenstander is uit de organisatie. Chris speelt naar de weer goed spelende Bryan die een lange bal op Milan geeft. Die heeft deze keer weinig bedenktijd en schiet de bal diagonaal de verre hoek in, een terechte 0-1.
IFC blijft de betere ploeg, en de mannen blijven werken. Dan de bal in de 16 van Papendrecht, ze proberen er voetballend uit te komen maar worden goed onder druk gezet. Luuk verovert de bal en bedenkt zich geen moment en schiet de bal over de wat te ver voor zijn doel staande keeper, 0-2 en de buit is binnen.
Het is de wedstrijd uitspelen en met 3 punten naar huis zou je denken. Maar de mannen hebben er zin in. Lars wordt op rechts weggestuurd en rent het strafschopgebied in, haalt uit……de bal belandt op de lat. Het had een mooie beloning geweest voor een goede wedstrijd.
Dan het verlossende fluitje van de goed leidende scheidsrechter en staan we met 1 been in de volgende ronde.

Goed gedaan mannen, we hebben gedaan wat we moesten doen en de 3 punten mee naar Ambacht genomen. Een zaterdag de eerste competitie wedstrijd tegen Heerjansdam. In ieder geval op een beter veld.