IFC JO13-2 moet buigen voor Heerjansdam JO13-2

IFC JO13-2 – Heerjansdam JO13-2
Vandaag de eerste competitie wedstrijd in de 3e klasse tegen Heerjansdam. Deze waren met 2 overwinningen in de beker ook goed begonnen. We keken dan ook als leiding erg uit naar deze wedstrijd, hoe staan we ervoor???

We begonnen met een laatkomer, Daan had zich verslapen en stond dus de 1e helft reserve. Younes zou zijn plek overnemen, en dit ging hem eigenlijk wel makkelijk af. Opvallend was het goede samenspel met zowel Axel als Bryan. Goed overspelen en dan ook weer goed aanbieden. Daar trainen we op dus voor ons als leiding leuk om te zien. Sven die ook zijn niveau haalde werd te vaak aan zijn lot overgelaten.
Al vrij snel had het wel goed combinerende Heerjansdam 2x gescoord. Soms zaten erbij ons ook wel leuke acties bij maar werd of te lang doorgevoerd of een verkeerde pass gegeven. Luuk die zichzelf door een mooie actie doorgang gaf om alleen naar het doel te gaan, maar door er te makkelijk mee om te gaan weer ingehaald werd door de speler die hij even daarvoor door de benen speelde en daardoor een kans onbenut liet was symbool voor hoe sommige spelers aan de wedstrijd waren begonnen.

Door een mooie individuele actie van Bryan met een mooi schot op doel werd het toch nog 1-2.

Even later maakte Heerjansdam door te laat druk te zetten van onze middenvelders dan weer de 1-3. Wat ook de ruststand was.
In de rust hebben we erop gehamerd dat deze lakse houding van onze kant niet tot een goed resultaat kan leiden. Er moet meer scherpte komen en de bal sneller en zuiverder ingespeeld worden.

De 2e helft begonnen de mannen ook een stuk beter, er werd feller druk gezet en ook vaak werd over het hele veld goed gecombineerd. Milan die de bal soms goed vast hield en wachte op de aansluiting vanaf het middenveld. Het motivatie gesprekje in de rust had geholpen. We kregen kleine kansen maar het was allemaal net niet overtuigend genoeg. Ballen die op het doel werden geschoten waren dan ook te voorzichtig of te slap.

Met nog 15 minuten te spelen gingen we dan ook achterin 1 op 1 spelen om te kijken of we nog wat konden forceren. Chris moest voorin voor onrust zorgen en Sven, Glenn en Daan moesten het met zijn drieën achterin proberen dicht te houden. Dat Heerjansdam daar heel snel gebruik van maakte was dan ook erg jammer en zodoende maakte ze dan ook de 1-4 en de 1-5. Het laatste fluitsignaal van de wederom goed leidende Dennis vd Fijnaart was dan ook een bevrijding voor ons.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Pelikaan. Deze week weer hard trainen om het positiespel te verbeteren. Wel hopen we dat sommige spelers nu inzien dat er op de trainingen meer verwacht wordt van ze en dat ze echt 100% moeten geven om zichzelf te verbeteren. Met de instelling waarmee nu getraind wordt gaan we meer van deze wedstrijden krijgen en dat zou echt zonde zijn. Wij als trainers hebben er in ieder geval vertrouwen in dat het erin zit.

Tot volgende week, roodzwarte groet