IFC JO13-2 wint ondanks tegenvallers

01-10-2016 Meerkerk JO13-1  –  IFC JO13-2

Vandaag de uitwedstrijd in en tegen Meerkerk, de koploper na 2 speelrondes.

Om 09.00 krijg ik een telefoontje dat Chris niet mee kan doen, hij heeft gestunt op een trampoline en last van zijn enkel. Een tegenvaller dus, aangezien Chris een belangrijke rol heeft op het middenveld. Aangekomen in Meerkerk hoor ik de 2e tegenvaller, Sven is ziek. En kan dus niet beginnen. Hij slikt een pilletje en kijkt even aan of het beter gaat. Met Glenn op de plek van Sven en Lars op de plek van Chris gaan we beginnen aan de wedstrijd. Vooraf is verteld dat met strijd een hoop goed gemaakt kan worden en dat de jongens dat vandaag maar eens moeten laten zien.

We mogen aftrappen op het hoofdveld. We spelen de bal goed rond achterin totdat er een bal te slap word ingespeeld en de tegenstander direct op het doel van de jarige Wessel afgaat. Met een bekeken lob staat het binnen een minuut 1-0. Pffff hoeveel tegenvallers gaan we nog krijgen vandaag??

Toch beginnen we goed aan de wedstrijd. Er word goed gecombineerd en vooral strijd geleverd. Dan in de 13e minuut tegenvaller nr. 4. Een hoge bal richting ons strafschopgebied wordt totaal verkeerd beoordeeld en een mistrap is het gevolg. En weer kan de tegenstander zo doorlopen naar het doel. Wessel kan er niet meer bij en dat betekent 2-0. Onze geroemde verdediging is niet scherp vandaag.

Maar de jongens geven nu nog meer en blijven strijden wat dan ook kleine kansjes oplevert. Daan is erin gekomen voor Chahid om de strijd op het middenveld te winnen, en doet dat buitengewoon goed. Hij verovert de bal, speelt goed in en via via komt de bal bij Stan terecht die helemaal vrij staat in de 16. Met een heerlijke pegel maakt hij dan ook de 2-1.

Niet veel later gaat de weer goed spelende Bryan voor de 2e keer goed door op links. Waar het de 1e keer net mis ging maakt hij nu met een prachtige schuiver de terechte 2-2 en de wedstrijd ligt weer helemaal open.

Dan is het bijna rust en met een gelijke stand kunnen we dan zeker tevreden naar de kleedkamer gaan. Echter denkt Stan daar anders over. Die speelt de vrijstaande Milan aan, die goed uithaalt en zowaar de 2-3 maakt. Dan klinkt het fluitsignaal voor de rust.

In de kleedkamer geef ik de jongens een compliment voor het vertoonde spel. Geef de verdediging nog wat tips zodat ze wat beter staan. Maar vooral om strijd te blijven leveren.

De 2e helft gaan we door zoals we begonnen waren. We raken de bal kwijt op het middenveld. De tegenstander die op de brommer is, rent langs 3/4 man en met een boogbal schiet hij de 3-3 binnen.

Ook nu weer spelen we of er niks gebeurd is, en gaan we door met ons eigen spel. Sven die zich beter voelt geef aan dat hij kan spelen. Dat kunnen we wel gebruiken. Glenn die vandaag echt een wereldpartij heeft gespeeld wordt dan moe gestreden gewisseld. Ook gaat Lars eraf voor Chahid. Na 10 minuten in de 2e helft laat Luuk zich wat terug zakken. Na een mooie combinatie krijgt hij de bal van Bryan en met een splijtende lange bal zet hij Milan voor de keeper. Die doet waar we op trainen, met een schijnbeweging zet hij de keeper op het verkeerde been en tikt dan simpel de 3-4 binnen.

Enkele minuten later is het andersom. Milan die de bal in de 16 krijgt speelt Luuk aan die de bal in een mogelijke positie krijgt. Met zijn linkerbeen weet hij met een bekeken bal net naast de paal de 3-5 te maken. Naar mijn mening een terechte stand, maar er moet nog een kwartier gespeeld worden.

Meerkerk gaat achterin 1:1 spelen en gaan alle risico’s nemen om er toch nog een punt uit te slepen. Hun actie slaagt half, ze weten nog wel de 4-5 te maken maar verder komen ze niet. Niet veel later fluit de scheidsrechter toch echt voor het einde van de wedstrijd. Gewonnen!!! Blijdschap alom.

In de kleedkamer geven we de jongens dan ook alle complimenten voor het vertoonde spel. Hier kunnen we verder mee. De competitie ligt weer helemaal open. Ook zijn we erg blij dat sommige jongens vandaag hebben laten zien dat ze ook op een andere plek goed kunnen spelen. Iedereen heeft zijn niveau gehaald en sommige zelfs iets meer kunnen geven.

En wie het verslag vorige week heeft gelezen, ik heb (gelukkig) gelijk gekregen.

Rich, bedankt voor het vlaggen. Komende week weer hard trainen, volgende week weer een zware pot tegen VVGZ.