IFC JO17-3 speelt matige wedstrijd en verliest met 3-5

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag van JTL-fotografie, Sandra van der Waal en Jacques Grossouw vind je hier.

31442028221_1029e96feb_z

De tegenstander van vandaag komt uit Willemstad. Waar de naam Kogelvangers vandaan komt zal altijd een geheim blijven, want de eerste kogel in de vorm van een vrije trap op 40 meter van het doel betekent meteen de voorsprong voor IFC. Menno schiet de bal hoog over de keeper en onder de lat. De wedstrijd is amper twee minuten oud en op dat moment voelt de voorsprong nog erg goed. Maar Kogelvangers is een heel goed team wat makkelijk scoort. Dat vind je terug in de stand waar je Kogelvangers net hoger terug vindt dan IFC, en met heel veel doelpunten voor en minder tegen.

De voorsprong is dan ook van korte duur. Ons middenveld wordt overlopen en de gelijkmaker is tikkie takkie en gewoon raak. En bij de 1-2 is het IFC dat Kogelvangers te veel ruimte geeft om te combineren.

31520797866_52e38f7028_z

jonngeneelenIn de tweede helft sta ik bij een heel belangrijke sponsor van IFC. Een nieuw conceptlogo met een J i.p.v. een I wordt overwogen. De familie Jongenelen heeft namelijk al hun loten van de vriendenloterij omgezet van een club uit Rotterdam Zuid naar ons IFC. Zij zien een IFC dat vergeet te voetballen, weinig coaching in het veld en volhardend in de lange trap naar voren.

En daar zag het even niet naar uit. IFC krijgt een paar heel goede kansen, maar de bal wil er niet in. IFC krijgt dan ook een lesje in efficiënt en effectief voetbal.De stand gaat met een paar identieke doelpunten van 1-2 naar 1-5. Een hoge bal over onze scheidsrechter.

31519709166_c55d8e3616_z

IFC doet nog wel wat terug. Twee keer Délano maakt de pijn wat minder en de eindstand is dan ook 3-5. Maar wat overheerst is de gedachte dat als we zouden coachen, zouden voetballen en de rust zouden bewaren we deze wedstrijd hadden kunnen winnen.

Stan vatte het nog het beste samen na de wedstrijd: elke training hebben we het er over. Combineren, opbouwen en niet de lange trap naar voren, maar elke wedstrijd vergeten we dat. Ik heb met een aantal spelers de afspraak dat we de volgende wedstrijd alert zijn op deze valkuil en elkaar er op aanspreken. Maar ja, dat zeggen we op de training ook.

Nog een laatste opmerking: Wouter was ziek en Duncan van JO17-4 viel in. Dat deed hij erg goed. Duncan bedankt, ik hoop dat je ons nog een keer zal helpen als de nood aan de man is.