IFC JO15-5-Oranje Wit JO15-9 (10-12-2016)

Afgelopen zaterdag de wedstrijd der wedstrijden voor onze jongens in deze poule; de titelstrijd tegen de koploper Oranje Wit. Zij hadden twee punten voorsprong en bij een gelijkspel of winst zouden ze kampioen zijn – voor de vierde keer op rij(!) – en bij winst van IFC, passeerden wij Oranje Wit en ligt de titel voor het “spreekwoordelijk” grijpen…als we zaterdag 17 dec winnen van Groote Lindt. Maar daarover later meer – eerst een terugblik op de afgelopen wedstrijd.
Het was inderdaad een (wed)strijd! Er werd gestreden, gevochten, duels gewonnen en alle spelers van IFC waren tot op het bot gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen.
Het was geen mooie wedstrijd, maar wel super spannend. Wij waren de betere partij en de strijd werd hoofdzakelijk gestreden op de helft van de tegenstander, maar zoals het ons al het hele seizoen gaat, de bal wil er maar niet in…met snelle Rick op links waren we veelal bepalend en waren er diverse kansen op een voorsprong, maar het was iedere keer net niet. Maar goed, we voelden dat een goal in de lucht zat met zoveel balbezit en druk op de tegenstander. Die steeds moedelozer werd van de enkele aanval, die ze deden, en welke stranden op onze sterke achterhoede.
Niet geheel gerust maar wel positief de rust in om een ieder even op adem te laten komen 🙂
In de tweede helft werd duidelijk dat de fysiek van IFC het won van Oranje Wit; we waren net iets feller, sterker en harder. Dit kenmerkte zich doordat menig speler van Oranje Wit het duel verloor en hierbij (soms) licht geblesseerd raakte. Overigens floot de scheidsrechter keurig en zeker niet in het voordeel van IFC – hij liet beide ploegen voetballen en greep pas in wanneer het echt nodig was. Zo ook bij een aanval van IFC, waarbij Dylan in de zestien meter door twee spelers van Oranje Wit werd geblokt en ten val werd gebracht; penalty!
In de eerste helft was Tigo behoorlijk geraakt door bij een hoekschop, het hoofd van de tegenstander te raken. Hij was zelfs even van de kaart, maar de adrenaline deed hem niet opgeven en beheerst en vol controle werd deze penalty in de rechterhoek geschoten – heerlijk!!!!!
Ik kan je bekennen dat ik (als vader) bijna niet durfde te kijken – wat een spanning!
Met een 1-0 voorsprong werd de wedstrijd er niet mooier op; het was een wedstrijd waar het werkelijk ergens om ging en dat zorgde voor heel veel paniekschoten en ongecontroleerd voetbal, maar gelukkig was Oranje Wit, op een enkele actie na, niet gevaarlijk te noemen.
Soms gaat de tijd te snel, maar soms ook wel eens te langzaam…de minuten kropen voorbij en de spanning langs de lijn was bijna ondraaglijk. Een ieder leefde enorm mee en hoopte op een goede afloop.
Een laatste fluitsignaal en de overwinning was een feit en werd gevierd alsof we al kampioen waren…!
Wat een wedstrijd en wat heeft een ieder gestreden…ik wil toch een extra compliment geven aan Jerry en Gio – eigenlijk te ziek om te spelen maar ze lieten hun team niet in de steek.
En een heel GROOT compliment voor Youri! Afgelopen vrijdag opgenomen en toch de zaterdag bij zijn vrienden aanwezig zijn om te voetballen. Alles geven in de eerste helft en dan met kramp de rust in – ware klasse en respect!!!
En dan nu toch naar de komende zaterdag; we spelen om 10 uur uit tegen Groote Lindt en, zoals al eerder gemeld, bij winst zijn wij kampioen. Bij een gelijkspel of verlies rest ons een tweede plaats, maar daar nemen we toch geen genoegen mee?!?!
Laten we om 09:30 uur verzamelen bij Groote Lindt om nog 1 x te laten zien dat we het verdienen om de titel in de wacht te slepen.
Na zaterdag begint direct de winterstop en zijn er ook geen trainingen meer tot half januari. Wanneer we weer gaan beginnen, horen jullie te zijner tijd.
Dinsdag en donderdag de laatste trainingen en dan zaterdag nog even knallen!
Uiteraard rekenen we zaterdag weer op vele toeschouwers om onze jongens aan te moedigen 🙂