IFC JO15-5 wint ondanks ziekenboeg van Sliedrecht JO15-4

Hallo allemaal!
weten jullie dat de laatste keer dat IFC JO15-5, dit seizoen, een wedstrijd verloor op 3 september 2016 was?
Alle wedstrijden daarna zijn gewonnen, behalve dan op 22 oktober – een gelijkspel tegen Drechtstreek – maar met recht kunnen wij trots zijn op dit team! Niet alleen winnen we, maar ook de manier waarop is noemenswaardig; sportief, gezellig en met een trouwe groep toeschouwers.
Afgelopen zaterdag hadden we dus weer zin in een wedstrijd, waar wij stilletjes de 3 punten al telden…
Maar goed, onderschat nooit je tegenstander en dat bleek ook wel in de tweede helft.
JO15-5 heeft moneteel een behoorlijke ziekenboeg met Youri, Tim, Lucas en deze week ook Tigo en Jerry niet 100% inzetbaar. Gelukkig kunnen we een beroep doen op onze collega’s van JO15-2 en JO15-3 – waarvan we respectievelijk Noel, Roshan, Timo en Bastiaan konden lenen – waarvoor dank!
De eerste helft was zoals verwacht; IFC maakte het spel en met een voorhoede, die zich van zijn taak bewust was, deden Dylan en Rick waarvoor ze staan; scoren en met Roshan als derde doelpuntenmaker, gingen we heel tevreden de rust in, want wat kon ons gebeuren? 3-0 voor en Remy bevestigde deze gedachte door aan te geven dat in dit soort wedstrijden het belangrijk was om te blijven scoren, zodat het doelsaldo ook groeide – wie weet, kan dat nog van belang zijn aan het einde van het seizoen.
Echter, de tweede helft liet Sliedrecht duidelijk van zich horen en liet IFC het toe; er werd te weinig initiatief getoond en te gemakkelijk werd er te laat gereageerd op het spel van Sliedrecht.
Met als resultaat een (onnodig) tegendoelpunt…!?!?
Gelukkig maakte Rick, met een heerlijk counter, de 4-1 en was het gevaar geweken…dachten we.
Sliedrecht gaf zich echter niet gewonnen en hadden enkele, snelle spelers, die gebruik maakten van de ruimte achterin en Mikal moest met grote regelmaat de bal over de zijlijn werken om de rust achterin te herstellen.
Een terugspeel bal op Wouter, waarvan hij zeker wist dat hij zijn voet er tegen zette, gleed onder zijn schoen door en de schrik sloeg ons om het hart – het zal toch niet?!?! Maar gelukkig corrigeerde Wouter zijn fout en met een slijding wist hij de bal voor de doellijn weg te trappen – gelukkig…
Desalniettemin was de tweede helft voor IFC heel onrustig. Zo lekker als het de eerste helft ging, zo paniekerig ging de tweede helft. Was het gemakzucht, vermoeidheid of gewoon een tegenstander, die zich niet gewonnen gaf?
Een snelle actie van de nummer 7 van Sliedrecht, die alleen voor Wouter kwam en de 4-2 was een feit.
De tijd kroop voorbij en met de hevige regen, verlangde iedereen naar het einde van de wedstrijd.
Gelukkig floot Stefan keurig op tijd af en met 3 punten erbij, hebben we nu 12 punten uit 4 wedstrijden – keurig!
Laten we de tweede helft maar snel vergeten en ons focussen op de komende wedstrijd; Oranje-Wit uit – zij staan tweede met 10 punten uit 4 wedstrijden en willen wij de koppositie behouden dan moet er gewonnen worden…
We spelen om 13 uur en verzamelen om 12 uur bij de Ridderhal. Voor diegenen, die rechtstreeks naar Dordrecht gaan; Nieuwe Noordpolderweg 1 – zorg dat je om 12:20 uur bij Oranje-Wit bent.
Tot vanavond en donderdag op de training en anders tot zaterdag!
Groet,
Marco