IFC JO16-2 ondanks mooie strijd ten onder

Tekst: Marco Mostert
Afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen VVGZ JO17-4.
Daar IFC 17-3 veel spelers miste, waren enkele jongens bereid om met ze mee te doen en hierdoor was ons begin licht chaotisch; we waren niet compleet voor de wedstrijdbespreking, er waren geen reserve-shirts en door de nodige blessures, was het best lastig om alle posities op zijn sterkst te benutten…
Maar goed, om 13 uur floot Bas voor de eerste keer en was de wedstrijd begonnen. En dat was helemaal geen slecht begin; we speelden best goed en qua niveau waren VVGZ en IFC behoorlijk aan elkaar gewaagd.
Maar het fysieke overwicht zorgde er voor dat Wouter, in de rebound, IFC op voorsprong wist te zetten – goed gedaan, Wouter!
Echter was de vreugde van korte duur, want binnen niet al te lange tijd, scoorde VVGZ de gelijkmaker en zelfs voor rust, scoorde VVGZ nog een keertje – ruststand 1-2.
Helaas was Jamie dusdanig geblesseerd, dat hij de tweede helft niet meer kon keepen, maar gelukkig weet Wouter dan wat zijn taak is – heeft hij tenslotte de afgelopen 4 jaar gedaan:-)
Door weersomstandigheden duurde de rust een half uur en zoiets gaat dan ten koste van de concentratie en ook enkele blessures zorgden ervoor dat de opstelling keer op keer wijzigde met als doel om een ieder te laten voetballen en toch ook een mooi resultaat neer te zetten.
VVGZ had intussen wederom kunnen scoren en met een 1-3 deed een ieder zijn uiterste best om het tij te keren.
Dankzij een benutte penalty door Tigo werd het 2-3 en dat gaf de burger weer moed!
Sterker nog, we kregen kans na kans, maar, zoals een groot voetballer ooit zei; als je niet scoort, kan je niet winnen…”
Menig aanval werd ingezet door Wessel – geleend van 17-3 – maar het mocht niet baten en lang leek het dat dit de eindstand zou worden. Maar een verdedigingsfout van VVGZ, zorgde voor een tweede penalty en Wessel zou zomaar de stand gelijk kunnen zetten….helaas, teveel twijfels en een correcte redding van de keeper, waardoor de eindstand 2-3 bleef.
Ondanks het verlies, mijn complimenten voor de gestreden strijd! Het was allemaal niet gemakkelijk en teveel factoren zorgden dat we niet in de juiste flow kwamen – net als verleden week…
Laten we hopen dat alle blessures en pijntjes volgend weekend weg zijn, zodat we op volle sterkte kunnen aantreden tegen ASWH JO17-4 – we spelen om 12:45 uur en om 12:00 uur verzamelen in de kleedkamer bij ASWH.
Gisteren is er niet getraind i.v.m omweer, maar we gaan er vanuit dat woensdag de weersomstandigheden wel goed genoeg zijn om te trainen.
Een ieder, een prettige week en we zien elkaar zaterdag!