IFC JO17-1 weet opnieuw te winnen

Na de geweldige start van vorige week door uit te winnen bij MOC’17 stond vandaag Barendrecht B1 op het programma. Ja sorry ik doe ouderwets, ik type gewoon nog B1 in plaats van JO17. Ik ben gewoon heel lui want dat scheelt weer 2 letters typen en het leest irritant weg vind ik.jo17-1-1Barendrecht is een club waarvan het eerste elftal in de Tweede Divisie actief is. Dit is ook terug te zien aan de niveaus waarin de selectieteams van Barendrecht acteren. Eerste teams spelen vooral in de divisie en de 2e teams acteren toch zeker in de 1e klasse. Vorig jaar had Barendrecht zich net als IFC B1 geplaatst voor de Na Competitie voor promotie naar de 3e divisie. Net als de jongens van IFC was de promotie niet aan hen besteed. Het moge duidelijk zijn dat Barendrecht B1 titel aspiraties heeft, tevens ook uitgesproken door de trainer van hen. We konden onze borst nat maken.

Maar wie onze jongens nu al een tijdje volgt weet dat dit geen probleem is voor IFC. Nadat we een respectvolle minuut stilte hadden gehouden voor de op zondag overleden Joop van der Linden mochten beide ploegen aan de bak. (Joop van der Linden deed erg veel voor de club en was de trainer van Zondag 2).

IFC begon met de volgende elf namen aan de wedstrijd. Natuurlijk opnieuw in willekeurige volgorde zodat tegenstanders niets wijzer worden van deze verslagen. Dus als u daarvoor komt kunt u beter uw activiteit staken en de training gaan voorbereiden. Opstelling IFC: Vinten, Chakib, Redouane, Tim, Michiel, Walid, Hicham, Oussama, Job, Dylan en Dominique. Op de bank begonnen: Lars, Mick, Max en Joey.

Barendrecht en IFC begonnen sterk aan de wedstrijd en de beginfase ging gelijk op. Na 5 minuten gebeurde er direct iets opvallend. De keeper van Barendrecht nam een uittrap. De scheidsrechter blies op zijn fluitje en gaf geel aan de keeper. De reden was een handsbal, de keeper liet de bal tel laat los. Gevolg was eigenlijk niks, een keeper met een gele kaart op zak. Daar hebben we natuurlijk niks aan. Een veldspeler zou je natuurlijk nog een keertje extra op kunnen zoeken in de hoop op een overtreding. Dus we gingen verder, Barendrecht nam het heft in handen en domineerde de 1e helft. De sterke aanval van Barendrecht deed zijn best om kansen te creëren maar IFC hielt stand. Vlak voor rust gingen Redouane en Hicham de combinatie aan en vonden Dylan die de verrassende 1-0 maakte. Blijdschap want dat was een lekkere opsteker zo vlak voor de rust.

In de rust werden een aantal dingen doorgenomen en werden de spelers er nogmaals geattendeerd om hun mondje dicht te houden tegen deze scheidsrechter aangezien er al een aantal kaarten waren uitgedeeld.

jo17-1-2

IFC begon sterk na de rust en dit resulteerde in een goal van de ingevallen Max. Nadat Chakib met een prachtig balletje met de buitenkant van zijn voet Job wist te bereiken ging de aanval lopen. Job gaf de bal aan Dominique die de bal doorspeelde op Max. Max was zeer beheerst en legde de bal in het hoekje. Iedereen was door het dolle heen en juichte. Ik zag de trainer naast mij zelfs huppelen van vreugde. Na deze goal ging de eerdergenoemde keeper opnieuw de fout in door hands te maken op dezelfde wijze. Iedereen hielt zijn adem in, de scheidsrechter zal toch niet…? Jawel. 2e gele kaart en de keeper moest het veld verlaten. Dit ging allemaal niet vanzelf en na wat kabaal en protest konden we de wedstrijd weer hervatten.

Maar dit was nog niet alles. Nadat Dominique de bal in de 16 aan zijn voeten had werd er een overtreding gemaakt op hem. Penalty!! Nu was het hek helemaal van de dam(wat een mooie uitdrukking)  en u kunt wel raden wat er zo ongeveer gebeurde. Nou na al dit gedoe schoot Oussama de penalty rustig in het hoekje en kwamen we op een 3-0 voorsprong. Barendrecht vocht voor wat het waard was en wist zowaar nog de 3-1 te maken. Een paar minuten na de 3-1 was daar het fluitsignaal en konden wij de voldoende drie punten bijschrijven. Opnieuw fantastisch gespeeld, hard gewerkt en een prachtig resultaat.