IFC JO17-1 wint ASWH-zaaltoernooi!

Na enkele jaren uitgesloten te zijn van deelname waren we blij dat we met onze ploeg wel weer mochten deelnemen aan het ASWH zaaltoernooi. Want wie wil er nou in de kerstvakantie niet even een lekker potje voetballen.

Het toernooi bestond uit twee poules van vier ploegen. Wij zaten in de poule bij ASWH, RVVH en VVGZ. Als eerste mochten we aantreden tegen de gastheer ASWH. Deze ploeg waren we aan het begin van het seizoen al tegen gekomen in het veldvoetbal in de beker. Die wedstrijd wonnen we moeizaam met 2-1.

In de zaal was dit toch anders. We wisten ASWH te verslaan met maar liefst 8-2! De critici zouden stellen hoe kan je twee tegengoals krijgen, maar 8 goals maken is natuurlijk meer dan prima. Na deze wedstrijd werden de jongens eraan herinnerd dat deze wedstrijd ons nog geen kampioen maakt.

De volgende tegenstander was RVVH. Een ploeg van een geheel ander kaliber in de zaal. Deze wedstrijd kwamen we 2-0 voor. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat wij als ploeg verslapten. En zo viel na de 2-1 ook de 2-2 erin. In de zaal is geen tijd om te klagen of traag het veld uit te lopen bij een wissel. Er moet tempo gemaakt worden. Gelukkig wist IFC deze wedstrijd uiteindelijk knap met 5-3 winnend af te sluiten.

De laatste wedstrijd in de poule werd in hal 2 gespeeld tegen VVGZ. Deze ploeg speelt 2e klasse bij onze Jo17-2 in de competitie. Maar wie denkt dat deze ploeg te kort komt heeft het duidelijk mis. Wij waren vrijwel zeker al door of we moesten met grote cijfers verliezen van VVGZ. En dat was terug te zien in het speelbeeld. VVGZ is een ploeg die voor iedere meter knokt en compact speelt. Door de slapheid van IFC kreeg VVGZ volop mogelijkheden om te scoren. Dit lieten zij na en IFC wist wel 1 maal te scoren. VVGZ verdiende wellicht meer maar wij stapten het veld af met een 1-0 overwinning. En zo werden wij eerste in de poule en mochten we de finale gaan spelen.

In de andere poule wist Sliedrecht zich te plaatsen voor de finale. De laatste wedstrijd van het toernooi was dus de finale: IFC-Sliedrecht. Met steun van een 12e man bestaand uit vrienden van de zaalvoetballers van IFC begon IFC goed aan de wedstrijd. Na 3 minuten voetballen kreeg Walid op onze eigen helft de bal. Hij draaide weg bij twee tegenstanders en wist ook voor het doel de tegenstanders van zich af te spelen en scoorde de 1-0. Een prachtige individuele actie van onze nummer 10.

Sliedrecht ging vervolgens op zoek naar een doelpunt. Na balverlies op de helft van de tegenstander was de omschakeling niet goed genoeg bij IFC. En dat is dodelijk in de zaal. Sliedrecht maakte gelijk. Sliedrecht rook bloed en ging door en wist direct de 1-2 te maken! Maar er was nog niks aan de hand. Er stonden nog 20 minuten op de klok. IFC begon weer met voetballen. IFC liet het publiek zien wat zij in hun mars hadden. Hicham kreeg uit een vrije trap de mogelijkheid op de gelijkmaker maar deze werd van de lijn gehaald. Na 10 minuten voetballen gaf Oussama de bal aan Walid. Deze jongen maakte opnieuw een actie en wist de gelijkmaker in het netje te leggen. De winnende goal werd gemaakt door onze aanvoerder Oussama. Hij ontving de bal van Redouane, Oussama maakte een actie en schoof de bal netjes in de hoek. De wedstrijd duurde nog 12 minuten er vielen geen goals meer maar de spanning was wel aanwezig. Met mijn subjectieve blik op dit toernooi kan ik stellen dat wij de terechte winnaar waren.

Dankzij de verdedigende kwaliteiten van Tim, onze diepe spits Dylan, Walid zijn individuele acties, de diepgang van Redouane, de sterkte van Hicham, de conditie van Oussama, de handschoenen van René en de rust van Chakib maar vooral de voetballende kwaliteiten van deze jongens hebben wij dit zaaltoernooi winnend af weten te sluiten. Complimenten aan de jongens. Daarnaast willen wij namens IFC JO17-1 de organisatie van ASWH bedanken voor de uitstekende organisatie en de mooie wisselbeker die een jaar in ons bezit is. Aan de jongens van volgend seizoen om deze beker te gaan verdedigen. En natuurlijk aan iedereen een fijne jaarwisseling!